Kamp kućica koja se nalazila na gradilištu mini-hidrocentrale u selu Rakita kod Babušnice, izgorela je noćas u požaru.


Policija istražuje uzrok i okolnosti pod kojima je izbio požar na gradilištu u selu Rakita, gde meštani mesecima protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale, javio je RTS.

Izvođač radova tvrdi da se požar dogodio sinoć nešto posle 20 sati. Izgorela je kamp kućica koja je služila kao kancelarija, ali i kao ostava za rezervne delove i potrošni materijal.

"Izgorela je i projektna dokumentacija i dosta bitnih stvari u vezi sa mašinama i alatima. Bio je ovde čuvar, meštanin. Sve ovo je već viđeno i najavljivano", ističe izvođač radova Milorad Jovanović.

Meštani Rakite tvrde da nisu ni znali za požar i da su za incident saznali tek jutros, kada su videli policiju na licu mesta.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen zbog sumnje da je izazvao požar

"Ta kamp prikolica je bila tu, a za koje je namene služila investitoru - nemam pojma.
Izgorela je, a sad neki pričaju da je bilo instalacija, da je bila grejalica, drugi da je ubačen Molotovljev koktel...Nemam pojma o čemu se radi. Uglavnom, mi već godinu dana gledamo svašta, te bombe, te sad paljevine - jedne, druge treće... Ne znam na šta će ovo da izađe", požalio se predsednik MZ Rakita Desimir Stojanov.

Meštani Rakite već nekoliko meseci protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale u njihovom selu.

Do sada su imali nekoliko akcija u nameri da spreče investitora da podigne mini-hidrocentralu.

U pirotskoj policiji je potvrđeno da se na gradilištu sinoć dogodio požar.