Carinici su 3. i 4. decembra 2018. godine, u centralnom magacinu jedne kurirske službe koji se nalazi u Beogradu, zaplenili raznu stranu robu bez dokaza o plaćenim carinskim dažbinama: sumnjivu markiranu garderobu, žensku obuću, ali i mobilne telefone, razne auto-rekvizite, zdravstvena pomagala i još mnogo čega drugog.

U poslednjem prekršaju, kada su carinici preusmerili kombi ka centralnom magacinu u Beogradu radi detaljne provere, u kombiju kurirske službe beogradskih registarskih oznaka zaplenili su gotovo 400 pari ženskih zimskih cipela koje su dva pošiljaoca iz okoline Beograda pokušala su da pošalju na dve adrese u Vojvodini.

Pročitajte još - Carinici u gepeku otkrili ranac pun zlatnog nakita

Dan ranije u istom kombiju pronađena je garderoba u čiju se autentičnost sumnja, i to skoro 140 pari trenerki „minki maus“, „mini maus“, „najk“ i „adidas“, oko 60 dukserica istih brendova i 8 majica „levis“, koje nije dočekao primalac u Pančevu.

Toga dana u još jednom kombiju iste kurisrske službe otkriven je i sporan tovar najraznovrsnije robe, među kojom je bilo skoro 70 mobilnih telefona „nokija“ i „lendrover“, ali i njihovi punjači, slušalice za muziku i „blutut“, gotovo 65 led sijalica, oko 40 bušilica, 35 smart kamera.

Pročitajte još - Budžet puniji od zaplenjene robe

Takođe, zaplenjena su i medicinska pomagala bez ikakvog pokrića: skoro 20 masažera za vrat, 25 pojaseva za kičmu, magneti za zglobove i pomagalo protiv čukljeva, kao i rekviziti za higijenu: četke i uvijači za kosu, mašinice za šišanje, trimeri za nos i uši i rukavice za četkanje pasa.

Ista pošiljka je sadržala i 20 cerada za automobile, kao i druge opreme za vozila poput navigacija, radija, kamera i parking senzora. Svoje mesto među takvom robom našli su i karaoke i portabl zvučnici, uređaji toki-voki, detektori metala, zatim glave tuša, slavine sa grejačem, „pametni“ satovi, pa čak i virtuelne naočare.