PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je nadležnom Prvom sudu optužni predlog protiv sedmorice okrivljenih za napad na klub “Komitet” u Beton hali, u noći između 6. i 7. oktobra. Na teret im se stavlja krivično delo nasilničko ponašanje, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Na optužnici su se našli Miloš Hrkman (25), Predrag Košprdić (25), Marko Čičković (24), Stefan Belivuk (26) i Aleksandar Vidojević (27). Tužilaštvo tereti i M. M. (36) i M. V. (30). Po nalogu Tužilaštva policija će nastaviti da preduzima sve potrebne mere iz svoje nadležnosti, kako bi se utvrdio identitet i ostalih učesnika u ovom događaju. Protiv njih će, kako je saopšteno, naknadno biti pokrenut krivični postupak.


PROČITAJTE JOŠ:
Klub "Komitet" demoliran zbog neplaćenog "reketa"

Prema priči očevidaca koji su se kritične noći našli u klubu koji je otvoren samo dan ranije, u objekat je upalo petnaestak muškaraca, koji su bili maskirani i imali su palice i šipke. Prethodno su prebili radnike obezbeđenja, a zatim su krenuli da lome inventar. Tom prilikom lakše je povređeno i nekoliko gostiju.

Nekoliko dana nakon napada, policija je privela prvog osumnjičenog Marka Hrkmana, da bi tokom naredne dve nedelje nadležni došli i do preostale šestorice. Svi osim Vidojevića, koji je tvrdio da sa pomenutim neredima nema veze i da nikada nije ušao u lokal, branili su se ćutanjem.

Policija privodi jednog od osumnjičenih

Prema informacijama koje smo dobili, svi uhapšeni se bave obezbeđivanjem u više beogradskih lokala. Takođe, oni su, navodno, svi i iz “navijačkog miljea” i bliski su sa Veljkom Belivukom, poznatim kao Velja Nevolja. On je preko medija poručio da sa upadom u “Komitet” nema nikakve veze. Naglasio je da trenutno izdržava kaznu kućnog zatvora zbog incidenta ispred stadiona Partizana, kada je pretučeno obezbeđenje Miloša Vazure, direktora ovog kluba.


PROČITAJTE JOŠ:
DIVLjANjE U "KOMITETU": Uhapšene još dve osobe zbog napada u Beton hali

MOTIV - REKETIRANjE?

KOJI SU razlozi da maskirani napadači upadnu u klub “Komitet” i porazbijaju inventar, zasada nije objavljeno. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je motiv odbijanje da se plati reket. Neposredno posle upada oglasio se i menadžment kluba, ističući da objekat nije razoren, da je posle manjih intervencija doveden u prvobitno stanje, kao i da “Komitet” nema apsolutno nikakve veze sa pomenutim sukobom.