ZBOG sumnje da je silovao trinaestogodišnjeg dečaka iz okoline Kladova, policija je uhapsila njegovog komšiju N. S. (19). Istog dečaka silovao je i D. S. (34), koji se nalazi na psihijatrijskom veštačenju zbog sumnje da je, sem ovog, obljubio i jednog devetogodišnjaka.

Kako smo saznali, N. S. je priznao delo i zatražio da sa tužilaštvom potpiše sporazum i priznanju krivice. Već mu je određen pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja produženo krivično delo obljube nad dečakom.


PROČITAJTE JOŠ:
ISPOVEST DEČAKA IZ KLADOVA: Silovao me je gde je stigao

- Mališan, koji je već bio žrtva silovanja, bio je na lečenju u Beogradu - priča nam izvor iz istrage. - Kada se vratio, N. S. mu je poslao poruku da se vide na starom mestu. Dečak je otišao do kamene kuće na obali Dunava, gde ga je sačekao komšija i obljubio ga.

PROČITAJTE JOŠ: Monstrum priznao silovanje dvojice dečaka?

Po povratku kući, dečak je majci ispričao šta se desilo, a ova je odmah pozvala Centar za socijalni rad u Kladovu.

- Iz ove ustanove su u ponedeljak odmah o događaju obavestili policiju, koja je ubrzo uhapsila N. S. - nastavlja priču naš sagovornik. - Napasnik je odmah zatražio da prizna delo u zamenu za blažu kaznu, koja, u ovom slučaju, može da bude od pet do 12 godina robije.

ZABRANjENE IZJAVE ZA MEDIJE U PORODICI mališana nisu želeli da pričaju sa medijima, rekavši da im je tako naređeno u policiji i Centru za socijalni rad. Dok smo bili ispred kuće, dečak je izašao i pitali smo ga kako je. Odgovorio nam je da je dobro, a onda mu je majka rekla da se vrati u kuću i zamolila nas da odemo. Meštani u selu su vidno šokirani, ali nisu želeli da pričaju o N. S.

Naš izvor kaže da je N. S. u više navrata tokom ove godine obljubio dečaka. Prema njegovim rečima, istraga tek treba da pokaže da li je slučaj povezan sa hapšenjem D. S. koji se nalazi na psihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. D. S. se sumnjiči da je u poslednjih godinu dana, pored ovog, silovao i dečaka od devet godina iz istog sela.

Podsetimo, krajem septembra ovaj dečak nam je ispričao kako ga je zlostavljao komšija D. S. Prema rečima trinaestogodišnjaka, prvi put je silovan pre godinu dana.

- Odveo me je na obalu Dunava, na mesto koje je obraslo rastinjem, i tu je počeo da me miluje po glavi, govoreći mi: "Lepotane moj, ljubavi moja" - pričao nam je dečak.

Uplašen, on je pokušao da pobegne, ali je D. S. potrčao za njim, oborio ga na zemlju i napao slomljenom staklenom flašom.

- Stavio mi je grlić od slomljene flaše pod grlo i rekao mi da će me ubiti ako nešto nekom kažem - nastavio je priču dečak. - Onda mi je skinuo pantalone i silovao me.

Posle toga, tortura se nastavila i narednih godinu dana.

- D. S. je pretio da će ubiti i mene i moje roditelje, a otac mi je umro pre dva meseca - govorio je, za "Novosti", ovaj dečak od samo 13 godina. - Nisam smeo nikome ništa da pričam, a on je nastavio da me zlostavlja.

Prema rečima dečaka, D. S. bi mu poslao poruku i rekao mu gde da dođe.

- Silovao me je bukvalno gde je stigao - pričao je trinaestogodišnjak. - U šumi, u napuštenoj školi, u štali...


Trinaestogodišnji dečak, žrtva silovanja


Prema rečima ovog dečaka, D. S. ga je primoravao i da ga oralno zadovoljava. Sve je počelo da se otkriva pre izvesnog vremena, kada je mališan otputovao kod rođaka, koji su primetili da se nešto s njim dešava.

- Pitala sam ga zašto puši - ispričala nam je tada tetka ovog dečaka. - Onda je on rekao da je počeo da puši jer nije znao kako da se izbori sa strahom od D. S., koji je pretio da će da ga ubije.

Tetka je potom tražila mobilni telefon od mališana i u njemu pronašla poruke: "Ćao, dušo, gde si, ljubavi, dođi na Dunav da se volimo..."

- Onda sam znala da se desilo nešto zastrašujuće - kazala nam je ova žena. - Pritisla sam sestrića i on mi je sve ispričao. Čim smo se vratili u Srbiju, sve sam prijavila policiji, koja je došla i uhapsila D. S.