Svedoci nezapamćenog udesa na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine, na kom su se dogodila dva lančana sudara, kažu da je prizor na licu mesta stravičan. Na licu mesta su vatrogasci, spasioci, brojni lekari, policija...


Prizor na auto-putu je jeziv, sudarilo se nekoliko kamiona i par automobila koji su gotovo uništeni, spljeskani. Svedoci su u šoku od jezvog prizora.


- Bilo je jako nepregledno, video sam pored sebe u kolima mrtvu ženu,a pored nje dvoje dece... - rekao je jedan od očevidaca horora na auto-putu.


PROČITAJTE JOŠ: HOROR KOD JAGODINE: Stravične slike lančanih sudara; Šest osoba poginulo, tridesetak povređeno


Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.


- Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju - posvedočio je za RTS jedna od vozača.


U dva lančana udesa koja su se dogodila u gotovo isto vreme, na istom mestu, samo u suprotnim smerovima na auto-putu, poginulo je šestoro ljudi, a više od 25 je povređeno.


Saobraćaj u oba smera je zaustavljen.


(blic.rs)