SOMBORSKA policija danas je uhapsila Nikolu Jovanovića (25) iz Odžaka, zbog sumnje da je izvršio krivično delo - ubistvo. On se tereti da je u noći između 8. i 9. septembra u ataru Karavukova, kod Odžaka, loveći divlje svinje, ispalio više hitaca od kojih su dva pogodila Ivana Stojiljkovića (40). Nažalost, Ivan je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Nikoli je određeno zakonsko zadržavanje do 48 sati, i on će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Somboru. Kako nam je rekla Jadranka Dedić, zamenik višeg tužioca u Somboru, Jovanović ima lovačku dozvolu. Istraga, koja je u toku, tek treba da utvrdi kako je došlo do ubistva ovog mladog čoveka. Pretpostavlja se da je oružje iz kog je pucao Jovanović većeg kalibra.

Ivan Stojiljković je u subotu u poslepodnevnim časovima otišao u atar da ubere kukuruz, verovatno za potrebe ribilova. Bio je strastveni pecaroš i tu je stradao, pričaju njegovi drugovi.


PROČITAJTE JOŠ:
Smrt u kukuruzu još misterija

Ivanovo beživotno telo u kukuruzu pronašao je u nedelju njegov rođeni brat Igor. On ga je zvao na mobilni telefon i saznao od prijatelja Švabe da je otišao u krađu kukuruza. Kako kaže, na bratovljevom telu je video veliku ranu na glavi.

Ivan je u utorak sahranjen ma mesnom groblju u Odžacima.


NEPOZNAT VLASNIK

JOŠ se ne zna ko je vlasnik njive u kojoj je pronađeno beživotno telo Ivana Stojiljkovića. Priča se da to zemljište iznajmljuje jedna firma iz Sombora. Iako opština Odžaci ima poljočuvarsku službi, nismo dobili odgovor da li poljočuvari obilaze sve njive, niti da li je do sada bilo prijava krađe.