VIŠI sud u Beogradu je odbio žalbu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, koje smatra da i dalje postoji opasnost da modni kreator Darko Kostić utiče na svedoke, kao i opasnost da će ponoviti krivična dela. Odluka Trećeg osnovnog suda u Beogradu o ukidanju pritvora je potvrđena, pa će se Darko Kostić u nastavku postupka braniti sa slobode.

Darku Kostiću se na teret stavlja polno uznemiravanje, nedozvoljeno držanje opojne droge, kao i omogućavanje uživanja opojnih droga. Pritvor mu je ukinut nakon ispitivanja poslednjeg svedoka. Tužilaštvo se nakon toga žalilo, a ta žalba je u Višem sudu odbijena. Budući da na ovu odluku nema prava žalbe, Darko Kostić će se definitivno braniti sa slobode do kraja postupka.

Sada će predmet biti vraćen u Treći osnovni sud u Beogradu, gde će se odlučivati da li će određeni dokazi biti izdvojeni zbog nedozvoljenog pretresa stana, s obzirom na to da nije postojala adekvatna naredba za pretres.

PROČITAJTE JOŠ - OŠTEĆENI TVRDI: Kreator mu dao drogu, uhvatio za polni organ, zbog čega ga je mladić udario po vilici

Advokat Dimitrije Ilić, jedan od branilaca Darka Kostića kaže da je ovakva odluka Višeg suda u Beogradu bila očekivana i pravno jedina moguća.

- Sada je na Trećem osnovnom sudu u Beogradu da odlučuje o nedozvoljenim dokazima. Nadam se da će sud odlučivati nepristrasno i stručno kao i do sada, i da će izdvojiti sve one dokaze koji su prikupljeni protivno zakonu, a ima ih nemali broj - rekao je Ilić. - Na taj način bi se stvorili neophodni uslovi za zakonit i pravičan postupak pred nama. U suprotnom bi se trajno ugrozio krivični postupak, koji je ionako opstruisan povredom prava na odbranu, jer braniocima i okrivljenom nije omogućemo da se upoznaju sa dokazima, kao ni da predlože svoje dokaze.