Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom za polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje droge, zakazan je za 11. oktobar.


Nakon što je došlo do izuzeća sudije koja je postupala u prethodnom postupku protiv njega, predmet je dodeljen drugom sudiji.


Početak glavnog pretresa zakazan je za 11. oktobar, rekao je Tanjugu portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković.


Pročitajte još: Darko Kostić optužen, ali se brani sa slobode! (FOTO)


Kostić je krajem juna bio uhapšen i u pritvoru je bio nešto više od mesec i po dana dana.


Protiv njega je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog sudu kojim ga tereti za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge.


Međutim, istog dana sud mu je ukinuo pritvor.


Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavljao ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".


Pročitajte još: Darko Kostić se oglasio otvorenim pismom nakon izlaska iz pritvora


Modnog kreatora je prijavio maloletnik L. J. koji je prethodno došao u njegov stan da bi ga Kostić fotografisao.


I drugi mladić B. Š. je, prema navodima pojedinih medija, svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.