Na graničnom prelazu Batrovci danas su se pobila dva državljanina Turske, od kojih je jedan povređen, a drugi zadržan u policiji, rečeno je Tanjugu u MUP- u Srbije.

Do incidenta je došlo jutos oko devet sati kada su se dvojica turskih državljana sukobila, prvo verbalno, a zatim i fizički.

Jedan je zadobio povrede i zbrinut je bolnici u Novom Sadu, a drugi je zadržan u policijskoj stanici u Šidu, kažu u MUP-u.

Mediji su preneli da je do tuče došlo zbog preticanja u koloni.

Inače, na Batrovcima je posle višečasovnih čekanja u prepodnevnim satima smanjena gužva na izlazu iz Srbije.

"Stanje na GP Batrovci je takvo da se saobraćaj na izlazu iz Srbije odvija pojačano, ali je vreme čekanja smanjeno u protekih nekoliko sati. Putnici na kontrolu čekaju do 60 minuta. Na ulazu u Srbiju nema čekanja. Uslovljeni smo brzinom rada susednog pograničnog prelaza”, kaže za Tanjug komandir stanice granične policije Batrovci Đorđe Borđoški.

U ovo doba godine ovakva situacija je uobičajena, napomenuo je on.

"Ovo je poslednji vikend u avgustu mesecu, pa verujem da smo pri kraju turističke sezone", dodaje Borđoški i preporučuje korišćenje alternativnih pravaca.

Kaže da postoji vise graničnih prelaza na teritoriji opštine Šid, koji treba da se koriste posebno u dane vikenda.

Borđoški smatra da je turistička sezona pri kraju, pa se krajem meseca mogu očekivati manje gužve.

Takođe, podsestio je vozače da je bolje krenuti u ranim jutarnjim ili kasnijim poslepodnevnim časovima, kako zbog manjih gužvi, tako i zbog povoljnijih vremenskih uslova.

Kraj radne nedelje i letnja turistička sezona, sigurno će biti razlog da saobraćaj danas bude pojačan na većini graničnih prelaza.

Veći protok vozila očekuje na Koridoru 10 koji iz pravca Bugarske i Makedonije vodi ka Mađarskoj ili Hrvatskoj, ali i na putevima ka Crnogorskom primorju.

Zbog pojačanog saobraćaja na putevima u Srbiji dolazi do povremenih zastoja, najviše na deonicama na kojima se izvode radovi, saopštio je ranije Auto-moto savez Srbije.