VOJISLAV Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, negirao je juče na saslušanju u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je 8. marta provalio u kuću Saše Popovića. On se tereti da je na Bežanijskoj kosi odneo sef direktora "Grand produkcije" u kojem je, kako se tvrdi, bila veća količina zlatnog nakita. Iz njegovog ormana uzeo je i skupocene satove, ukupne vrednosti 100.000 evra.

Kako saznajemo, između ostalog je naveo da mu je policija namestila hapšenje i podmetnula dokaze zbog oca, a rekao je i da ima alibi za kritični dan. Nakon saslušanja, a na predlog Tužilaštva, Treći sud mu je odredio pritvor do 30 dana.


PROČITAJTE JOŠ:
Badžin sin ukrao sef Saši Popoviću

Stojičić je juče oko podneva u pratnji policijskih inspektora doveden u Tužilaštvo. Sa osmehom na licu i lisicama na rukama ušao je u zgradu, da bi nakon nekog vremena uz prisustvo advokata počeo da iznosi odbranu.

- Moj otac je bio general policije i ja sam, kao njegov sin, osetio da me njegova prošlost prati i da će me pratiti, a ne znam zašto je mene policija tačno targetirala - kazao je Stojičić. - Znam da sam poslednje dve godine pod policijskim nadzorom, jer imam poznanike i prijatelje u policiji, i zato sam pazio šta i kako radim. Tvrdim da je DNK koji je navodno nađen na ključu za ormar u kojem su bili satovi podmetnut, jer je nemoguće da ni na jednom drugom predmetu nije pronađen moj DNK.

Policija ispred kuće Saše Popovića na Bežanijskoj kosi

Prema tvrdnjama Tužilaštva, Stojičić je 8. marta između 19.30 i 21.15 na Bežanijskoj kosi preskočio ogradu i ušao u kuću Saše Popovića i njegove supruge Suzane dok oni nisu bili u njoj. Navodno, vrata kuće su bila otključana. Dalje se navodi da je iz ormara u spavaćoj sobi uzeo metalni sef sa nakitom, brilijantima, dokumentima i pištoljem "crvena zastava", kao i oružni list na ime Suzane Popović. Na teret mu se stavlja da je iz garderobera odneo osam muških skupocenih i jedan ženski sat, svi velike vrednosti.

Stojičić je juče na saslušanju naveo da je iz medija saznao da je opljačkana kuća Saše Popovića, da je zbog toga digao "veliku frku", kao i da je tu informaciju imao iz policije:

- Bilo mi je indikativno da će mene optužiti za tako nešto. Znam da me sumnjiče i za neka druga dela sa kojima nemam veze, i verovatno da bi me do sada, da su imali bilo kakav dokaz, uhapsili. Zato je neverovatno da je DNK upravo urađen pre nekoliko dana i navodno su tek tada utvrdili da je moj.

Odgovarajući na pitanje gde je bio 8. marta u vreme kad je, prema tvrdnjama Tužilaštva, izvršena pljačka, Stojičić je rekao da je bio na dečjem rođendanu kod svog druga.

- Proslava je bila od 18 do 21 sat kod "Idee" na Bežanijskoj kosi u blizini "Mekdonaldsa" - rekao je Stojičić. - Mislim da su na toj lokaciji kamere i da se mogu nabaviti snimci koji bi dokazali da sam bio tamo.PROČITAJTE JOŠ:
Saši Popoviću iz kuće ukrali skupe satove, vrednost odnetih stvari oko 100.000 evra

Prema informacijama koje smo dobili tokom jučerašnjeg dana, u policiji je, kao oštećeni, saslušan Saša Popović. Njemu su pokazani nakit i satovi, koji su, kao i izvesna količina novca, pronađeni pretresom Stojičićevog stana i nekih objekata za koje se sumnja da je koristio. Međutim, direktor "Granda" među dragocenostima nije prepoznao ništa od onoga što je njemu ukradeno. Pored toga, pokazana mu je i fotografija osumnjičenog, ali Popović nije mogao da ga identifikuje kao osobu koju je viđao u kraju. Kako saznajemo, njegovo saslušanje u Tužilaštvu zakazano je za 5. septembar.

DRŽALI ME PO ČETIRI SATA

OSUMNjIČENI je naglasio da mu je za poslednje dve godine policija nekoliko puta dolazila u stan i pretresala ga i da nikada ništa nije pronašla. Tvrdio je da su ga svaki put nakon pretresa vodili na informativni razgovor od po četiri sata i zatim ga puštali.