BEOGRADSKA policija uhapsila je Vojislava Stojičića (38), sina ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, zbog sumnje da je u martu ove godine, ukrao metalni sef iz kuće Saše Popovića, direktora "Grand produkcije". U sefu se nalazila veća količina zlatnog nakita, kao i skupoceni satovi, vrednosti oko 100.000 evra.

Stojičić je presretnut na ulici, opirao se prilikom hapšenja, ali ga je policija brzo savladala.

PROČITAJTE JOŠ: Saši Popoviću iz kuće ukrali skupe satove, vrednost odnetih stvari oko 100.000 evra

Popović je opljačkan početkom marta, kada je iz njegove luksuzne vile na Bežanijskoj kosi odnet sef sa određenom dokumentacijom i nekoliko satova koji pripadaju najužim članovima porodice. Slučaj je policiji prijavila Popovićeva supruga Suzana Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: Obijali kuće i uzimali novac

- Bračni par je u vreme pljačke boravio u Opatiji, gde imaju nekoliko nekretnina. Po dolasku u porodični dom u Ulici partizanske avijacije, shvatili su da im nedostaje sef, posle čega su smesta alarmirali policiju - preneli su mediji nakon što je u javnost dospela informacija o pljački.

Saša Popović

Još prema prvim informacijama, sumnjalo se da iza svega stoje "profesionalci". Bez premetačine i tragova, lopovi su tada odneli skupocen plen. Policija je analizirala snimke sa video-nadzora i obavila je razgovore sa komšijama.

Posle ovog događaja oglasili su se i čelnici "Granda", koji su u saopštenju tada naveli da Popović novac i papire od vrednosti drži u banci.

Inače, uhapšeni Stojičić već je bio iza rešetaka. Decembra 2010. godine uhapšen je posle obijanja vile "Milica", a sumnjičen je tada da je sa svojom "ekipom" opljačkao najmanje 70 kuća i stanova na Senjaku i Dedinju!

Tokom akcije iza rešetaka se tada našao i Dragi Mugoša (50), koji je uhvaćen sa Stojičićem posle pljačke u Užičkoj 19.

Njih dvojica su u trenutku hapšenja nosili kombinezone, sa kapama na glavi, a navodno je kod jednog od njih pronađeno i oružje. Policija je tada istraživala, na osnovu svojih sumnji, seriju pljački u luksuznom delu Beograda u periodu od godinu dana.

Vojislav Stojičić

Razbojnici su, prema uigranom scenariju, u objekte ulazili uglavnom u sumrak, kada ustanove da nikog nema kod kuće. Uglavnom su provaljivali preko terasa. Pre akcije hapšenja te 2010. godine, osumnjičeni su danima bili pod prismotrom.

Stojičić, sin ubijenog generala srpske policije, hapšen je više puta. Između ostalog, i u vreme akcije "Morava", novembra 2009. godine. On je tada pronađen u stanu jednog dilera, koji je zapravo bio meta policije. Za Stojičićem je bila raspisana poternica suda zbog šverca narkotika, a hapšen je i zbog nedozvoljenog držanja oružja.


Stojičiću je danas određeno zadržavanje do 48 sati. Uz krivičnu prijavu, osumnjičeni za tešku krađu trebalo bi danas da bude priveden Trećem osnovnom tužilaštvu.

"PUSTIĆEMO POLICIJU DA RADI SVOJE"

PRVI čovek "Grand produkcije" Saša Popović danas nije odgovarao na pozive i poruke, njegov broj telefona bio je nedostupan. Kontaktirali smo pi-ar službu "Granda", a Vesna Milanović, zadužena za odnose sa javnošću, kratko je poručila:

- Pustićemo policiju i sud da rade svoj posao. (M. Ć.)


SVEDOK OČEVOG UBISTVA

POLICIJSKI general Radovan Stojičić Badža (na slici), tadašnji zamenik ministra srpske policije, ubijen je aprila 1997. godine u restoranu "Mama mija".

Taj zločin do danas nije rasvetljen. Kobne večeri, oko ponoći, Stojičić je sa sinom Vojislavom i s još jednim muškarcem sedeo u manjoj sali restorana.

U jednom trenutku je ušao čovek sa kapom preko lica.

Ispalio je više hitaca u Badžu, a potom je pobegao u nepoznatom pravcu.