PENZIONER Blagoje S. (70) nožem je izbo devojčicu A. M. (17) a potom je popio tečnost za čišćenje, u zgradi niškog Višeg suda. On je ubrzo preminuo u bolnici, a maloletnica je smeštena na Dečiju kliniku i, kako su lekari potvrdili, u svesnom je stanju i nalazi se van životne opasnosti.

PROČITAJTE JOŠ - FOTO: Ovo je devojčica koju je izbo muškarac u niškom sudu

Jezivi napad dogodio se u ponedeljak posle podneva ispred sudnice broj 50. Blagoje S. i devojčica su došli na ročište povodom novca koji je njena majka navodno dugovala Blagoju.

- A. M. je došla da opravda izostanak majke sa suđenja, jer žena nije mogla da dođe zbog bolesti - nezvanično saznaju "Novosti".

Ispred sudnice Blagoje je naoružan nožem nasrnuo na A. M., isprskao je biber-sprejom, a onda je ubo u predelu vrata! Devojčica je vrištala, a on je popio tečnost za čišćenje. Iako je ubrzo prebačen na Odeljenje za toksikologiju, preminuo je oko 15 časova.

- Čuli smo samo vrištanje, puno je krvi na prvom spratu, ne znamo šta se tačno dešava - rekli su svedoci na licu mesta, nakon krvavog napada.

Ceo objekat je nakratko bio blokiran, a policija nije davala nikome da izađe, pa čak ni sudijama. Uviđaj je trajao do popodnevnih sati.

- Devojku su odmah pregledali medicinsko osoblje i tim koji čine hirurg, anesteziolog i vaskularni hirurg. Urađena je dijagnostika koja je pokazala da nema većih povreda i stabilizovana je - izjavila je u ponedeljak hirurg Urgentnog centra KC Niš Sunčica Mihajlović.

Policija ispred zgrade suda

Kada je ustanovljeno da nema većih povreda krvnih sudova vrata, devojčica je prebačena u Kliniku za dečju hirurgiju.

Kako "Novosti" saznaju, majka povređene devojčice Tanja M. radila je dugo godina kod Stojanovića gde je čuvala njegovu ženu. Nakon što je Blagojeva supruga preminula, Tanja je nastavila da obavlja kućne poslove. Navodno, problem je nastao kada je odlučila da da otkaz, jer je, prema nepotvrđenim informacijama, penzioner nasrtao na nju.

Nakon otkaza, on je tužio Tanju da vrati novac koji je unapred dobila, a koji nije odradila. I u hodniku gde se incident dogodio, Blagoje je, navodno, vikao kako mu duguje 3.000 evra, dok je devojčica tvrdila da je u pitanju 1.000. To ga je razljutilo i navelo da nasrne na A. M.

Povređena A. M. Foto Privatna arhiva

Kako saznajemo, majka devojčice se trenutno nalazi na psihijatrijskom lečenju, a u stanu ove nesrećne porodice, novinari "Novosti" zatekli su Anđelinu mlađu sestru sa komšinicama.

- On je to sigurno isplanirao da uradi, čim se tako dobro pripremio. Kod sebe je imao i nož i otrovnu tečnost. Tanja je radila kod njega, imala je probleme i dala je otkaz. Nakon toga je počelo suđenje, ali je svaki put odlagano ročište jer je Tanja duže vreme u jednoj psihijatrijskoj ustanovi. Sada samo molimo Boga da nam se njena ćerka oporavi - kaže komšinica i drugarica Nevena M.

Inače, A. M. je ove godine završila srednju školu i živela je u stanu sa majkom, bratom i sestrom. Kako se majka razbolela, brigu o njima preuzeo je brat.

Hodnik suda u kojem je povređena

MALO ZVANIČNIH INFORMACIJA

ZVANIČNE informacije povodom ovog događaja su šture. Zasada nema potvrde o tome kojim je tačno predmetom devojka povređena, a u Višem sudu rekli su samo da je uviđaj u toku.

ARSENAL U DžEPU

KAKO "Novosti" saznaju, Stojanović je perorez uspeo da provuče pored obezbeđenja kao sitninu u džepu. Međutim, ni iz Višeg suda, ni iz Višeg javnog tužilaštva, nisu novinarima odgovorili kako je u zgradu Suda napadač uneo oštar predmet, biber-sprej i tečnost za čišćenje toaleta.