Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je danas će se zajedno sa odbranom osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića založiti za ponavljanje krivičnog postupka u tom slučaju, tvrdeći da je tu bilo bitnih kršenja Zakona o krivičnom postupku i da za to ima dokaze.


"Suđenja su bila režirana, nameštena i te presude ne mogu da opstanu. Nata Mesarović nije mogla biti predsednik sudskog veća (Posebnog odeljenja Okružnog suda) u tom slučaju, jer je prethodno bila izbrana za sudiju Vrhovnog suda, a onda joj je Vida Petrović Škero (predsednica Vrhovnog suda) dala rešenje na godinu dana da radi u Okružnom sudu", rekao je Šešelj novinarima ispred Specijalnog suda.

Posle godinu dana, kako je naveo, Mesarovićka je morala da se vrati u Vrhovni sud, a umesto toga je nastavila da radi.


PROČITAJTE JOŠ: Oslobođeni Legija, Zvezdan Jovanović i ostali pripadnici JSO

"Dakle neregularna osoba je vodila postupak do kraja i donela presudu", rekao je Šešelj i dodao da je u istom slučaju od Zvezdana Jovanovća iznuđeno da potpiše lažno priznanje ubistva Đinđića, a koje je potpisala i advokatica Vesna Radomirović koja nije prisustvovala tom saslušanju.

On smatra da je Radomirovićeva na taj način počinila "teško krivično delo".

"Ona će u zartvor, a postupak se mora obnoviti", rekao je lider SRS i dodao da ima još mnogo drugih dokaza u prilog osuđenih.

Što se tiče oslobađajuće presude propadnicima JSO on je ocenio da je sud doneo jedinu moguću odluku, kao što je i očekivao.