Carinici su u saradnji sa policijom zaplenili više od 2.000 komada sumnjive garderobe u kamionu kurirske službe na magistralnom putu Raška - Kraljevo.


Prekršaj je otkriven 11. maja u kamionu kraljevačkih registarskih oznaka koji je prevozio kurirske pošiljke, a za čijim volanom se nalazio 43-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara, piše u saopštenju Uprave carina.


Kada su carinski službenici u Bogutovcu zaustavili kamion radi detaljne dubinske kontrole, u njemu su zatekli crne vreće sa većom količinom neprijavljene firmirane garderobe za koju se sumnja da je krivotvorena.


PROČITAJTE JOŠ: Sumnjiva garderoba u kombijima kurirskih službi (FOTO)


Tovar je nesumnjivo bio namenjen prodaji, ali bez dokaza o poreklu robe i plaćenim dažbinama, navodi se u saopštenju.


Kako se dodaje, među zaplenjenom odećom najviše je bilo etiketa za brend "lakost" - više od 1.000 komada, zatim oko 450 majica "guči", "ges", "levis", "tomi hilfiger", skoro 200 pari bermuda "dizel" i "diskardid", približno 150 šortseva "stoun ajlend", "filip plejn", 70 pari "adidasovih" helanki, više od 70 pari čarapa "najk" i "adidas" i isto toliko pari trenerki istih marki, kao i više od 50 pari farmerki "diskardid".


Osim toga, pronađeno je još i devet prsluka "monkler" i osam pari patika "diskardid" i "filip plejn", piše u saopštenju u kom se dodaje da je zaplenjena garderoba zadržana u magacinu kraljevačke carinarnice do okončanja prekršajnog postupka.