Glumica Elison Mek (35), optužena zbog seksualnog zlostavljanja nekoliko desetina žena, ucene, pretnji i oduzimanja slobode, negirala je krivicu.

Ona je viđena kako briše suze dok izlazi iz sudnice, okružena advokatima, FBI agentima i federalnom policijom. Optužena je da je jedna od vođa opasne sekte koja vrbuje žene i od njih pravi robinje.

Ukoliko bude osuđena, preti joj kazna od 15 godina do doživotne robije u zatvoru. Ona je prva od članova kulta "Nxvim" koja je optužena zbog zločina i na taj način je pružen uvid u to kakva budućnost može da očekuje druge lidere ove sekte.

Tužioci tvrde da je ona bila druga glavna članica sekte, odmah iza lidera Kira Ranijera, sa kojim je u vezi.

Robinje iz ove sekte su izgladnjivane i žigosane inicijalima Kita Ranijera. Mek je navodno stavljala svoje ruke na žene i govorila im da "osete bol" i da "misle na svog gospodara".

- Gospođica Mek je jedna od vodećih članova visoko organizovane grupe osmišljene da zadovoli Ranijera. Pod maskom ženskog osnaživanja, ona je izgladnjivala žene sve dok ne bi postigle savršeni izgled po ukusu njenog saučesnika (Ranijera) - rekla je zamenica javnog tužioca Mojra Penza na sudu, navodi "Gardijan".

Navodi se i da je Mek prisiljavala regrute u sekti da poziraju gole i da izbliza slikaju svoje vagine, a te slike su davane lideru sekte.

Kit Ranijer (57) uhapšen je u Meksiku prošlog meseca. On se nalazi u pritvoru u Njujorku i takođe je negirao da je kriv za seks trafiking i zaveru za prisiljavanje ljudi na rad.

Advokati Alison Mek kažu da se ona dobrovoljno vratila iz Meksika u SAD i da nema opasnosti od njenog bekstva, ali je sudija ipak naredila da ona ostane u pritvoru.

Jedna od članica sekte je i Indija Oksenberg, ćerka glumice Katarine Oksenberg i unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević.

Katarinin prijatelj Stenli Zaref rekao je da Mek ne sme biti oslobođena i da je ona bila glavna u sketi nakon hapšenja Kita Rajnera.

- Nadam se da će se Indija trgnuti. Njena porodica je voli. Ta grupa je luda. Ne želimo da vidimo Alison Mek oslobođenu - rekao je on.