BEOGRADSKA policija uhapsila je Dejana Lucića (46), Igora Lucića (41), Dragomira Stojića (65) i Nebojšu Gujaničića (40), osumnjičene za pranje novca, dok se jedan od njih sumnjiči i za poresku utaju. Oni su, kako se sumnja, u legalne tokove ubacivali novac "škaljarskog klana" i prema, obaveštajnim i policijskim saznanjima, prali ga kroz gradnju nekretnina i lokala.

Operativne informacije govore da novac potiče od trgovine narkoticima, a da su Beograd i Zlatibor mesta na kojima su najviše zidali i ulagali taj novac.


PROČITAJTE JOŠ:
Utajili 90 miliona dinara

Osumnjičeni Dejan Lucić se tereti da je, pored pranja novca, izvršio i krivično delo poreska utaja, saopštio je MUP. On je, kako se sumnja, od 2014. do 2017. godine izbegao plaćanje poreza, PDV-a i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od 20.535.701 dinara.

- Sumnja se da su njih četvorica izvršila krivično delo pranje novca tako što su, u istom vremenskom periodu, u nameri da prikriju nezakonito stečen novac poreskom utajom, sredstva uplaćivali na račune fizičkih lica koja sa D. L. nisu imala nikakav poslovni odnos - navodi se u saopštenju MUP.

Novac su, kako se sumnja, koristili za plaćanje usluga dobavljačima za izvođenje građevinskih radova na stambenim objektima na teritoriji Beograda i na taj način novac od poreske utaje ubacili u legalne novčane tokove.


PROČITAJTE JOŠ:
AKCIJA U NOVOM SADU: Uhapšen zbog sumnje da je poreskom utajom oštetio budžet za 10,9 miliona dinara

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.