VIŠI sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana izvršnom direktoru JP "Putevi Srbije" Zoranu Stojisavljeviću (56) zbog sumnje da je odgovoran za saobraćajnu nesreću koja se 12. novembra dogodila na neotvorenom delu auto-puta Ub - Lajkovac, u Stublenici, u kojoj su nastradale dve osobe, a jedna je teško povređena.

Na licu mesta poginuo je Miroslav Jovanović (70) iz Beograda, dok je u Valjevskoj bolnici povredama podlegao Čedomir Zorin (70). Njihov automobil je udario u betonsku barijeru na kraju auto-puta, na delu ubske opštine, pomerio je i sleteo u četiri metra dubok jarak.

PROČITAJTE I: Smrt na napuklom i neotvorenom auto-putu!

Vozač "mercedesa" se uključio na neotvoreni deo auto-puta Ub - Lajkovac na području lajkovačke opštine, gde je saobraćajni znak upućivao na to da je put otvoren, a nesreća se dogodila u Stublenici kod Uba. Prepreka u Nepričavi, teška nekoliko tona, građevinskim mašinama je pomerena u 2016, a nije vraćena, iako je policija to tražila zbog sličnog nemara JP "Putevi Srbije" na nezavršenoj deonici Lajkovac - Ljig, takođe posle saobraćajne nezgode u kojoj je povređena jedna žena. Na putokazima, na magistralnom putu M-4, u Nepričavi, postojale su i oznake da se tu nalazi uključenje na Koridor 11, ali su bile precrtane, kako bi vozači znali da auto-put ne funkcioniše. Međutim, široke trake vremenom su se odlepile, pa su putokazi, koji su posle nesreće uklonjeni, delovali kao da su važeći.

Zoran Stojisavljević

Izvršnom direktoru "Putevi Srbije" određen je pritvor zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja. U redovnoj proceduri, podneta je krivična prijava i protiv Zorana Drobnjaka, direktora JP "Putevi Srbije", osumnjičenom za isto delo.


IZBEGLI NADZOR I ČUVARE

SUMNjA se da su ove osobe, u nameri da preduzeću pribave korist, izbegle da obave nadzor i kontrolu angažovanja čuvarske službe na deonici Ub - Lajkovac, koja je predata na korišćenje "Putevima Srbije". Na taj način ovom preduzeću su pribavili korist od oko 11 miliona dinara - stoji u saopštenju Policijske uprave u Valjevu.