Ovo je strašna, velika tragedija. Jovane i Dunje više nema. Dunja je u ponedeljak trebalo da napuni svega četiri meseca. Neka Bog pomogne da trogodišnji Aleksandar bude dobro, a Dragiša, glava porodice, mora da stisne zube. Takva mu je valjda sudbina - ove reči čuli smo u nedelju ispred doma Ljubića u prokupačkom Novom naselju.

Vest iz Niša da su Ljubići postradali u automobilu vraćajući se sa svadbe u Aleksincu u nedelju je uzdrmala Prokuplje.U gradiću na Toplici prepričavalo se da se udes dogodio na auto-putu kada je Dragiša zaustavio svoj "golf četiri" u zaustavnoj traci da Jovana podoji Dunju koja je plakala. Tada je na njih naleteo kombi kojim je upravljao D.J. iz Niša. Beba je poginula u trenutku udesa. Majka Jovana je umrla u Niškoj bolnici, otac Dragiša je povređen ali je u svesnom stanju, kao i trogodišnji Aleksandar. Obojica imaju teške povrede.

PROČITAJTE JOŠ: Dva mladića poginula, beba i majka teško povređene

- Jovana je dolazila kod mene u subotu oko podneva da joj pomognem oko šminke, a potom se zaputila kod frizera. Na svadbu u Aleksinac su krenuli u popodnevnim satima - kroz suze priča Milica Radosavljević (25) komšinica Ljubića. - Pile smo kafu svakoga dana, jer imam bebu samo deset dana stariju do njene. To nas je dodatno približilo. Ne mogu da verujem da Jovane i Dunje više nema.

Ova žena govori i da su u Aleksinac Ljubići išli na svadbu kod Jovanine drugarice sa Učiteljskog fakulteta. Jovana je trebalo da diplomira ovih dana. Dragiša je nekada radio u vojsci, a odnedavno u privatnoj firmi.

Pokojna majka Jovana, otac Dragiša i sin Aleksandar

Pošto su čuli crne vesti iz Niša, Dragišina majka Nedeljka i otac Radivoje otišli su u bolnicu. Od njih su komšije potom saznali vest. Dragiša je teško primio smrt najbližih i nepresteno zahteva da ga puste da vidi Jovanu i Dunjo u kapeli... On je na odeljenju grudne hirurgije, dok je Aleksandar na dečjoj internoj klinici, tako da je razdvojen i od sinčića.

Iz niške policije su, u međuvremenu, saopštili da je uhapšen 45-godišnji vozač kombija iz Niša, koji se tereti da je izazvao nesreću.

PROČITAJTE JOŠ: TEŽAK UDES: Poginula beba, troje povređeno

- D. J. se tereti da je upravljajući kombi vozilom marke "opel vivaro" aleksinačkih oznaka naleteo na putničko vozilo "folksvagen golf" prokupačkih oznaka u kojem se nalazila četvoročlana porodica iz Prokuplja. Tom prilikom na licu mesta je smrtno stradala beba dok je dvadesetosmogodišnja žena preminula u niškom KBC od posledica povreda zadobijenih u nesreći - saopštili su iz niške policije.


SKLADNA PORODICA

Supružnici Jovana i Dragiša Ljubić bili su u braku četiri godine i živeli su bez trzavica.

- Njegov otac je slovenački penzioner, a mlađi brat radi u inostranstvu, tako da su materijalno bili solidno situirani, ali su što je još bitnije uvek bili vedri i raspoloženi - čuli smo u komšiluku.