LjUBISAVA Ilića (46), iz obrenovačkog sela Piroman, u četvrtak oko 18 časova, na spavanju je usmrtio otac Radomir (79). Prema prvim informacijama, nesrećnom čoveku otac se prikrao dok je ležao u krevetu, onesvestio ga udarcem sekirom u glavu, da bi ga potom zaklao nožem!

Malobrojni meštani koji su se danas mogli sresti na ulicama bili su zatečeni, jer ništa nije ukazivalo na to da će se u mirnom seoskom sokaku desiti monstruozan zločin. Prema njihovim saznanjima, direktnog povoda nije bilo, iako otac i sin već dugo nisu bili u skladnim odnosima i često su se svađali.

Obrenovačka policija je, kako žitelji Piromana tvrde, na mesto zločina stigla po pozivu prvog komšije porodice Ilić. Radomir je, navodno, odmah po počinjenom ubistvu zakucao na vrata suseda i rekao: "Ubio sam Ljubu." Brutalan način na koji je zločin izvršen zbunjuje susede. Kako naglašavaju, Radomir je teško pokretan, a poslednjih nekoliko meseci bio je i izrazito dementan.

- Neke stvari mi nisu logične, ne znam kako je uopšte uspeo da podigne sekiru i zamahne njome - priča, sa suzama u očima, Nikola Stevanović, komšija i prijatelj nastradalog Ljubisava. - Ne mogu da shvatim kako je mogao da samo uđe u sobu i da ga ubije, i to na spavanju. Svi smo zatečeni.

Kako stanovnici Piromana ističu, ubijeni je dugo razmatrao mogućnost da oca smesti na psihijatriju neke bolnice. To su mu u poslednje vreme predlagale i komšije, budući da se, kako navode, Radomir često "gubio" i s vremenom postajao opasan po okolinu.

TRAGOVI ZLOČINA U SPAVAĆOJ sobi trošne stare kuće u Ulici Milutina Erakovića danas su se još mogli videti tragovi stravičnog čina - krvavi dušek na krevetu, gde je ubijen Ljubisav. Pored toga, u svim prostorijama bile su razbacane stvari, što jasno ukazuje na to da su dvojica muškaraca, i pored pristojnih primanja, živela vrlo skromno.

- Ne mogu da verujem da ga Ljuba nije negde smestio. Već neko vreme ponašao se čudno, izletao je na put i stopirao. Mahao je štapom i udarao u automobile. Plašili smo se da će izazvati neku nesreću, ipak je ovo javni put, kola prolaze... Pre nekoliko dana pronašli smo ga u parku u Obrenovcu - priseća se Nikola. - S druge strane, imali su svi razumevanja prema Raji, star je čovek. Više puta sam ga vozio u Hitnu pomoć, donosio mu lekove...

Pokojni Ljubisav često je dolazio u lokalnu prodavnicu, gde se, neretko uz čašicu, družio s komšijama. Svi su za njega imali samo reči hvale, a kažu i da je o ocu brinuo koliko je mogao. Radomir je bio devizni penzioner, pa su tako primanja dvočlanog domaćinstva, kome su povremeno u posetu dolazila dva Ljubisavljeva sina, bila natprosečna. Radomir je bio udovac, a Ljubisav razveden.

- Voleo je Ljuba da popije, ali bio je uvek dobro raspoložen i ni pod dejstvom alkohola nikada se ni sa kim nije posvađao niti potukao. Pričao je da su sinovi umeli da ga udare. Jednom je došao s natečenim okom i rekao da mu je to sin uradio - priča uznemireno jedan od komšija. - Imali su odlična primanja za naše uslove, jer je Raja radni vek proveo u Francuskoj. Retko ko je ovde imao toliku penziju. Bilo je u toj porodici neslaganja, generacijskog sukoba, koji verovatno potiče odranije. Svađe su bile česte, i živeli su kao stranci u kući.

Kako o Ljubisavu pričaju prijatelji i poznanici, u Piromanu, ali i šire, voleli su ga i poštovali zbog njegove "boemske duše" i klavijature na kojoj je ponekad voleo da zasvira. Ostaće zampaćen i kao nekadašnji golman lokalnog fudbalskog kluba iz Piromana.

Komšije iz sela Piroman kod ObrenovcaPORODIČNA UBISTVA

* 6. aprila 2016. Živadin Ignjatović (81), iz Mladenovca, umro je od posledica teških povreda glave koje mu je u centru Mladenovca naneo satarom sin Raja.

* 7. decembar 2016. Iva Rašić (67), iz sela Velika Kruševica kod Kruševca, ubio je nožem sina Milana (34), posle porodične svađe.

* 9. januar 2017. Stevan Pavlović (89), iz Kljajićeva kod Sombora, ubio je sina Svetu (67), naočigled svoje nepokretne supruge.

* 31. januar 2017. Ivan P. (36), udarcima rukama i nogama, i na kraju čekićem, ubio je oca Marka (58), u stanu u kome su njih dvojica živeli u Smederevskoj Palanci.