PRVI rezultati istrage su pokazali da je Boban Radovanović (59) iz Braničeva kod Golupca, nastradao usled prebrze vožnje njegovog oca, koji je upravljao autom sa prikolicom. Naime, Miloš (78) je pokušavao da u rikverc uđe u dvorište salaša, ali je umesto da prikoči, dodao gas. Prikolica je odskočila i prikleštila Bobana, koji je stajao uz kapiju.

Iako ga je otac odmah odvezao u Dom zdravlja, Bobanu nije bilo spasa. Policija je protiv Miloša podnela krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Prema rezultatima obdukcije, koja je u ponedeljak obavljena u Opštoj bolnici u Požarevcu, Boban je preminuo usled teške povrede unutrašnjih organa, nastalih pri jakom udarcu. Tragedija se dogodila u ponedeljak u 13.30, kada su Miloš i Boban došli autom do svog imanja. Planirali su da utovare drva za ogrev i odnesu ih do porodične kuće, koja se nalazi nepun kilometar dalje u centru sela.

Salaš porodice Radovanović zauzima usku parcelu, nezgodnu za manevrisanje vozilom unutar nje. A dodatni problem bilo je i to što je Miloš dodao gas, umesto da prikoči.

- Miloš je celog života radio kao vozač, ali sada su mu refleksi zakazali i došlo je do tragedije - rekle su nam komšije. - Možda su i njegove godine doprinele tome.

VEŠTAČENjE

NAKON nesreće, Milošev putnički automobil "škoda" i prikolica koja je bila prikačena na njega odneti su na tehničko veštačenje. To bi trebalo da pokaže da li je na njima bilo nekog kvara koji je mogao da prouzrokuje tragediju.