POLICIJA je u valjevskoj kafani u vlasništvu Vladimira Tulimirovića (63), na periferiji grada u naselju Belo Polje, razbila lanac prostitucije i trgovine ljudima. Inspektori su tamo pronašli dve žene koje je, kako se sumnja, vlasnik ovog ugostiteljskog objekta primoravao na pružanje seksualnih usluga. Otkrivena su i tri muškarca koje je on terao na prisilni rad! Tulimirović je odmah uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

Kako nezvanično saznajemo, kada su pripadnici MUP upali u kafanu pronašli su sobu opremljenu seksualnim pomagalima. Tu su zatekli četiri muškarca - mušterije, sa jednom od žena. Ona je bila u tako teškom psihofizičkom stanju da joj je ukazana pomoć u Urgentom centru Opšte bolnice u Valjevu!

Tulimirović se tereti da je više od dva meseca u kućnom pritvoru držao tri tridesetogodišnja muškarca i dve žene od 19 i 55 godina. Navodno, angažovao ih je kao konobare, ali oni ni slutili nisu da će biti pod ključem, kao i da im za rad u kafani neće dati ni dinara. Stariju ženu, saznajemo nezvanično, uz prisiljavanje na prostituciju i konobarisanje čak je i silovao.

Ova kafana svojevremeno je služila za veletrgovinu, kojom se Tulimirović nekada bavio. Kasnije je jedno vreme bila noćni klub, odnosno striptiz bar, a potom i kafana.

- Žene su na prostituciju primoravane na spratu, u sobama. I tri muškarca su tu bila smeštena, zaključani u sobe pored - rekao nam je izvor blizak istrazi.

JEZIVI USLOVI ZA ŽIVOT OBJEKAT u kojem se nalazi kafana je na obali reke Obnice, i često je plavljen. Najviše za vreme majskih poplava 2014. godine. - U prizemlju kuće ništa nije raščišćeno još od poplava pre dve godine - kaže izvor "Novosti". - Higijenski uslovi su strašni, ispod svakog minimuma. Sve je puno krša, loma, svuda memla, buđ...

Već godinama bila je javna tajna da je Tulimirović, koji je poznat po nadimku Megas, u svojoj kafani organizovao prostituciju. U pitanju su uglavnom bile žene u godinama, koje su se bavile time u Valjevu. Njihove mušterije najčešće su bili vozači kamiona, s obzirom na to da se kuća nalazi uz magistralni put za Loznicu.

Tulimirović je ranije hapšen zbog privrednog kriminala, nasilničkog ponašanja i napada na policajce.


PRODAVAO PROSTITUTKE NA PIJACI

PRE samo petanestak dana u Smederevu se dogodio sličan slučaj poput ovog u Valjevu. Policija je, tada, uhapsila Gorana Maksimovića (52), zvanog Dobrilin koji je četiri žene držao zatočene u svojoj kući i primoravao ih na prostituciju. On je mušterijama seks sa svojim zatočenicama naplaćivao od 1.500 do 10.000 dinara. Žene je izvodio i na pijacu gde ih je nudio, a neposlušne je vezivao za krevet, kako ne bi pobegle.