Dragan Stevanović (47) iz Županjevca kod Rekovca nožem je zaklao suprugu Draganu (43) na spavanju, a potom se obesio. U drugoj sobi spavala je njihova najmlađa ćerka Verica (17). Ovaj zločin dogodio se u noći između subote i nedelje u njihovoj porodičnoj kući. Niko od bližih rođaka ne zna tačan motiv ovog stravičnog zločina, ali u selu pričaju da je Dragan već neko vreme sumnjao da ga Dragana vara. Njihova ćerka Vesna udata je, a sin Vojislav i ćerka Verica živeli su sa majkom u Jagodini. Preko vikenda su dolazili u Županjevac.

- Ovde je Verica spavala. Joj, šta ću sa detetom kad je videlo zaklanu majku?! Šta uradi! Gde ću sad ja? - jecala je juče Draganova majka.

Ona kaže da se zabrinula kada se Dragan nikako nije pojavljivao u dvorištu, jer je svakog jutra ustajao oko pola šest. Pošla je da ga potraži. Kad je otvorila vrata sobe, imala je šta i da vidi.

- Dragana je ležala u krevetu punom krvi. Joj, Života, Dragan zaklao Draganu - kukala sam i pošla sam da ga tražim kod štale. Krave su rikale, jer su bile gladne. Kad sam videla da nije počišćeno kod krava, znala sam - ovako nam je juče govorila majka ubice (na slici).

Ispričala je da je sina našla obešenog u staji. Ne zna zašto je Dragan to uradio!

- Dragan nikada nije bio nasilnik i niko nije čuo da su se ikada svađali. Otac Života mu jako je bolestan od raka, a ja imam loše srce - ispričala je Slobodanka Stevanović. Ona je dodala da njen sin nije voleo što mu žena radi u Jagodini i dolazi samo za vikend.

Draganova rođena sestra Mileva Milanović ispričala nam je da je Dragan imao i prilične dugove, i da je bio depresivan.

DOMAĆINSKA KUĆA

ŽIVOTA Stevanović, Draganin ujak iz Kragujevca, kaže da je Dragana bila spremačica u jednoj jagodinskoj školi i da je tokom nedelje boravila u Jagodini, a u Županjevac bi dolazila vikendom.

- Znam da su čitav dan brali orahe. To je bila domaćinska kuća, a Dragan više nije mogao da radi sam. Koliko ja znam, njih dvoje nisu imali probleme - priča ujak Života.

Na naše pitanje da li je možda Dragan sumnjao da ga žena vara, Života je odgovorio da ne može da veruje da je Dragana to radila.