OSUMNjIČENI Obren Zirojević (34) iz Mirijeva, koji se tereti za teško ubistvo Draga Mašulovića (61), smešten je u pritvor Centralnog zatvora u Beogradu, u grupnoj sobi. Za sada, nije bilo potrebe da se prebaci u zatvorsku bolnicu, iako zbog teškog psihičkog stanja nije mogao da bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu.

- Njegovo stanje se prati i ukoliko bude bilo potrebe pregledaće ga lekari i oni će doneti odluku da li je za bolnicu ili ne - navodi izvor "Novosti".

Protiv Zirojevića doneto je rešenje o sprovođenju istrage, jer se sumnjiči da je 30. januara ove godine ubio, a potom raskomadao komšiju Mašulovića. Deo ekstremiteta, kako je saopštila policija, pronađen je u Zirojevićevom stanu u Ulici Vojina Đurašinovića 11.

- Kada su ga priveli u Tužilaštvo, moj klijent je odmah rekao da se ne oseća dobro, jer dva dana nije pio lekove koje je redovno uzimao - priča za "Novosti" advokat Goran Pejić, branilac Obrena Zirojevića. - Tog trenutka je prekinut svaki razgovor. Nije stigao ni da se izjasni da li je kriv ili ne. Pozvana je ekipa Hitne pomoći kako bi utvrdila u kakvom je zdravstvenom stanju. Doktor je konstatovao uznemirenost i povećan broj otkucaja srca. Dali su mu sredstva za umirenje.

BRAT I SUPRUGA KAŽU DA NIŠTA NE ZNAJU ADVOKAT Goran Pejić zastupa i Ognjena Zirojevića, brata osumnjičenog za ubistvo, koji je sa Obrenovom nevenčanom suprugom Danijelom Krstanović, posle 48 sati policijskog zadržavanja, priveden u Tužilaštvo. On i Krstanovićeva se sumnjiče za pomaganje. Pušteni su na slobodu. - Njih dvoje su saslušani u Tužilaštvu - kaže Pejić. - Oni su rekli da nemaju nikakava saznanja o ubistvu Draga Mašulovića. Ni direktna, niti posredna. Zasada, protiv Ognjena Zirojevića, koliko mi je poznato, nema naredbe za sprovođenje istrage.

Prema rečima advokata Pejića, njegov klijent se ni u policiji nije izjašnjavao o krivici, samim tim nije ni priznao ubistvo. On je u petak posetio Zirojevića u pritvoru, ali nisu razgovarali o onome za šta ga tužilaštvo i policija sumnjiče.

- Iscrpljen je i teško priča - kaže advokat. - Interesovao se za posete porodice. Ponovo ću ga posetiti za nekoliko dana.

Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, Zirojević je ubio Mašulovića jer mu je ovaj tražio novac od prodaje džipa "audi A 5". Reč je o 20.000 evra.

- Džip je vlasništvo Mašulovića i on je dao Zirojeviću ovlašćenje da ga preproda - navodi naš izvor. - Čak je potencijalnim kupcima govorio kako mu je Drago očuh i da ga je ovlastio da trguje njegovim vozilima. On je pomenuti džip prodao, ali je novac zadržao i, kako se sumnja, potrošio. Tu su neke stvari neraščišćene, jer je navodno Mašulović i njemu ostao dužan pare iz nekih građevinskih poslova.

Policija je u krivičnoj prijavi navela da se sumnja da je Zirojević namamio Mašulovića sa pričom da će mu vratiti novac. Prethodno su se nekoliko puta posvađali, a Drago mu je, navodno, pretio da će mu "prebiti ruke i noge" ako mu ne vrati džip ili novac.

Obren Zirojević se tereti da je u svom stanu metalnom štanglom ubio Mašulovića, a zatim ga, kako bi neprimetno uklonio telo, isekao na komade. U kesama je delove dojučerašnjeg komšije prebacio u Mašulovićev magacin u garaži u Ulici Jovanke Radaković 80 e, gde je i pronađen 1. februara.