NA najstrašniji način završena je drama koja je Srbiju i region držala u neizvesnosti 13 dana. Tijana Jurić, tinejdžerka koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, pola sata iza ponoći je - ubijena. Za nezapamćen zločin osumnjičen je Dragan Đurić (34) iz Surčina, radnik u tamošnjoj mesari „Ambar“.

Rasvetljavanje sudbine petnaestogodišnje devojčice razotkrilo je strašnu surovost i bestijalnost zločinca. Ubica ju je najverovatnije zadavio, a potom zakopao nagu pored regionalnog puta Bajmok - Sombor, između sela Svetozar Miletić i Čonoplja.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, sa kolegama iz Subotice i Sombora, uspeli su da rekonstruišu gotovo ceo monstruozni događaj.

Samo slučajnost je kriva za kobni susret devojčice i monstruma. Da li će dalja istraga pokazati nešto drugo - pakleni plan i pripremu zločina, ostaje da se vidi.

Prema saznanjima do kojih su došle „Novosti“, Tijana se posle ponoći vraćala sa drugom i drugaricom sa obližnjih sportskih terena u dom babe i dede, gde je provodila raspust. U jednom trenutku rekla im je da je zaboravila prijatelju da vrati duks i da će ponovo otići do obližnjeg sportskog centra „Rata“.

- Ušla je u uličicu koja vodi do „Rate“ i tu se susrela sa monstrumom - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. - Utvrdili smo da se osumnjičeni Đurić svojim crvenim „golfom“ upravo tim putem vraćao sa fudbalskih terena, gde je bio u toku turnir u malom fudbalu. Cunjao je na tribinama, a onda je krenuo nazad.

Devojčica nije mogla da izbegne automobil. Farovi su je zaslepeli. Osumnjičeni Đurić tvrdi da ju je udario automobilom, ali će tek veštačenje da potvrdi da li se ovaj događaj uopšte zbio.

- Sumnjamo u taj deo njegove priče - navodi naš sagovornik. - On kaže da je ona počela da zapomaže i doziva u pomoć, a da je on pokušao da je ućutka.

Kako objašnjavaju naši sagovornici iz istrage, mnogo je bliža istini verzija po kojoj je on, kada se našao uporedo sa devojčicom, zaustavio auto i napao je. U pokušaju da se odbrani, nemoćnom detetu spala je patika i odlepio se veštački nokat. Monstrum je udarcima onesvestio devojčicu, a potom je tako bespomoćnu ubacio u auto.

Sa žrtvom se vozio oko tri kilometra i zaustavio se u ataru Bajmoka. Izvukao je iz automobila, a potom sa nje strgao odeću. Ona se u međuvremenu osvestila i počela da doziva u pomoć. Zločinac je ponovo počeo da je udara iz sve snage.

- Ne znamo da li je Tijana silovana, to će obdukcija pokazati, ali na tom delu seoskog atara Đurić je, kako se sumnja, ubio devojčicu i to tako što je, najverovatnije, zadavio - navodi naš izvor. - Posle zločina, on je seo ponovo u auto i vozikao se po Bajmoku i okolini. I tako dva sata. Utopio se u onaj opšti metež koji je nastao kada su meštani počeli da traže devojčicu.

Posle skoro dva sata, oko pola tri ujutru, kako se sumnja, Đurić se vratio na mesto zločina. Nago devojčicino telo ubacio je u gepek, a njenu odeću, belu majicu, svetle farmerke, patiku i mobilni telefon sakrio ispod sedišta. Krenuo je putem za Sombor. Na 23. kilometru, kod jedne nedovršene kuće, skrenuo je i zaustavio se.

- Izvukao je nago devojčicino telo i stavio ga na đubrište iza kuće - opisuje stravičan zločin naš sagovornik. - U gepeku je imao i džak sa zemljom, koju je prosuo preko nje. Potrudio se da se ništa ne vidi. Opet je seo u auto i produžio ka Somboru. Negde usput je bacio njen mobilni telefon.


SVE ŠOKANTNE DETLjE O UBISTVU TIJANE JURIĆ MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANjU VEČERNjIH NOVOSTI ZA 08.AVGUST