LOZNICA - U Višem sudu u Šapcu odloženo je za danas najavljeno saslušanje episkopa šabačkog Lavrentija, a naknadno će biti utvrđen novi datum njegovog izlaska pred sudiju, u okviru postupka koji je protiv njega pokrenula porodica ubijenog štićenika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje" kod Loznice.

Istražni sudija i portparol šabačkog Višeg suda Slobodan Velisavljević rekao je za Tanjug da je episkop Lavrentije obavestio nadležnog istražnog sudiju da nije u mogućnosti danas da dođe na saslušanje, kojim je trebalo da otpočne istraga pokrenuta protiv njega.

Velisavljević je dodao da će istražni sudija naknadno odrediti datum kada će episkop iznositi svoju odbranu u okviru postupka koji je protiv njega pokrenula porodica Nebojše Zarupca (39).

Porodica Zarubac tužila je vladiku za "podstrekivanje na ubistvo i na nasilničko ponašanje", a za ubistvo štićenika Centra "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici kod Loznice optužen je sveštenik Branislav Peranović (55) koji je bio upravnik tog objekta.

Suđenje Peranoviću, za koga se u javnosti čulo kao upravnika Rehabilitacionog centra "Crna Reka", kada je na Jutjubu osvanuo video-snimak na kom se vidi kako se u tom centru ašovom prebijaju štićenici, počelo je 17. januara, a biće nastavljeno 21. februara.