U NOVOSADSKOM porodilištu „Betanija“ prošle nedelje je tokom porođaja Novosađanke A. P. (28) došlo do iznenadnih komplikacija, zbog čega je ova mlada žena, pošto je rodila devojčicu, pala u komu - saznaju „Novosti“. Da je porodilja zbog problema na porođaju primljena hitno u Urgentni centar, potvrdili su nam i u upravi Kliničkog centra Vojvodine i napomenuli da je pacijentkinja trenutno na Jedinici intenzivne nege, kao i da je vitalno ugrožena. Beba je u dobrom stanju.

A. P. se u „Betaniju“ javila prošle nedelje, kao trudnica u 36. nedelji trudnoće zbog jakih bolova, ali je tokom operacije carskim rezom došlo do komplikacija, zbog čega je hitno prebačena u Urgentni centar, gde je ponovo operisana. Sada je, potvrđeno nam je u KCV, u životu održavaju aparati.

- Pacijentkinja je, na zahtev kompletnog operativnog tima Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojvodine, posle izvršenog carskog reza, primljena 18. decembra u Urgentni centar u teškom opštem stanju - rečeno je „Novostima“ u KCV. - Primenjene su sve mere intenzivnog lečenja, ali je i dalje u teškom stanju. Vitalno je ugrožena, a lekarski tim Urgentnog centra ulaže sve napore u lečenje, ali je, trenutno, prognoza neizvesna.

Porodica A. P. je u strahu. Kaže da su lekari škrti na informacijama, da ne znaju šta se tačno dogodilo po prijemu u porodilište, te da li postoji sumnja da je došlo do lekarske greške. Kako su objasnili u izjavi za „Novosti“, lekari su im rekli da je do komplikacije došlo zbog sepse, a pacijentkinja je u Urgentni centar, tvrde oni, stigla bez ijednog papira i medicinske dokumentacije, koju su lekarske ekipe, u brzini, zaboravile u porodilištu.