Milutin Prodanović (46), visoki funkcioner DSS - pomoćnik ministra energetike i bivši predsednik milanovačke Skupštine opštine, zadobio je teže povrede noge u predelu skočnog zgloba, tokom lova na srndaća. Dok je Prodanović zbrinjavan u čačanskoj bolnici, jedan bolnički radnik je sa lovačkog džipa ukrao - ulovljenog srndaća!

Lov na srndaća bio je u selu Ugrinovcima, pod planinom Rudnik, ali se za Prodanovićevo povređivanje i neobični incident koji ga je pratio, saznalo mnogo kasnije.


- Prodanović je, sa lovačkom opremom, zauzeo mesto na jednoj čeki, ali je nesrećom pao i, povredio nogu u predelu skočnog zgloba. Lovočuvar Milivoje Todorović mu je prvi stigao u pomoć, pozvao je i ostale lovce, koji su u međuvremenu već bili odstrelili jednog srndaća - izjavio je novinarima Zoran Adamović, sekretar Lovačkog udruženja "Vojvoda Milan Obrenović".

Povređeni Prodanović je, zbog bržeg prevoza do bolnice u Čačku, smešten u terensko vozilo, na koje je stavljen i odstreljeni srndać. Dok su Prodanovića u toj bolnici na odeljenju ortopedije zbrinjavali, jedan od bolničkih radnika je - ukrao srndaća sa džipa! Pozvana je policija, koja je saznala ime ovog neobičnog kradljivca, ali još ne želi da ga saopšti javnosti. Ulovljeni srndać je, kolicima za prevoz pacijenata, odvezen u bolničku vešernicu. Protiv kradljivca će biti podneta krivična prijava, a Prodanović je, sa nogom u gipsu, otpušten iz bolnice na kućno lečenje.