BEOGRAD - Srpska "sajber policija" uhapsila je u utorak u akciji „Atlantida“ grupu stranih državljana koji su bez dozvole organizovali "onlajn" kockanje u Srbiji.

Osumnjičeni su napravili sajtove za kockanje preko Interneta, između ostalog i svetski popularni www.gowildcasino.com. Iako na tom sajtu piše da se nalazi na Malti, i da radi sa odobrenjem tamošnje vlade, njegovo sedište je, u stvari, bilo u Beogradu, prikriveno pod firmom "Rok IT servisiz".

Njegovi tvorci su, tako, bez odobrenja Državne lutrije Srbije i Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija, organizovali pravi "virtuelni kockarski grad", u kojem se, naravno, ulagao pravi novac, i to elektronskim transferima prema of-šor destinacijama.

U ovakvim virtuelnim igraonicama, "kući" uvek ide 10 odsto od uloga, što znači da je grupa stranih državljana u Beogradu zgrtala milione. Taj novac su ulagali u nelegalne poslove.

U prostorijama "Rok IT servisiz", u Ustaničkoj ulici u Beogradu, nalazio se i onlajn servis za podršku igračima. Privremeno je oduzeta računarska oprema: kompjuteri, diskovi, USB memorije...

Firma "Rok IT servisiz", prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, osnovana je februara 2009. godine. Ima oko 35 zaposlenih, među kojima je najviše bilo "predstavnika za onlajn podršku". Direktor firme je državljanin Holandije Ronen Karkukli.

Na sajtu "Go vajld kazina" piše da je klađenje na njemu zabranjeno državljanima naše zemlje (sedište u Beogradu!), kao i Malte, Izraela, Koreje i Južne Afrike! Podaci o poseti ovog sajta do kojih su došle "Novosti" pokazuje da je više od trećine (tačnije 37,2 odsto) svih "virtuelnih kockara" baš iz - Srbije.