SLOBODAN S. (68), građevinski preduzimač u penziji iz sela Kacabaća, obljubio je duševno obolelu devojčicu M. L. (15) kojoj je bio i kum. Pored kuma, policija je uhapsila još trojicu njegovih pajtaša iz Kacabaća, Stuble i Donjeg Brijanja kojima je podvodio devojčicu, a sumnja se da je spisak pedofila koji su je seksualno iskorišćavali i zlostavljali veći.
Ovaj nezapamćeni slučaj pedofilije u bojničkom kraju prijavila je majka devojčice pošto je saznala da joj je ćerka u trećem mesecu trudnoće. Žrtva ovog najnovijeg slučaja seksualnog zlostavljanja smeštena je sa majkom na odeljenje leskovačke Dečje neuropsihijatrije.
Slobodan je bio uvaženi gost u kući devojčice jer je pored nje krstio i njene dve sestre D. L. (18) i M. L. (19), kao i mlađeg brata. Svi u porodici verovali su mu da mu je zaista stalo da pomogne M. L. koja je duševno bolesna završavala osnovnu školu u obližnjem Kosančiću.
- Ne možemo da se smirimo zbog naše sestre. Mnogo je volimo jer je jedna dobra duša. Monstrumi koji su je povredili imaju unuke njenog godišta. Kako su mogli - pitaju se očajne sestre.
Mnogo ih boli što ništa nisu primetile.
- Prvo smo pomislile da se razbolela. Nikada momka nije imala, niti je izlazila, pa ni u snu nam ne bi palo na pamet da je trudna - nastavljaju sestre.
U Kacabaću i celom bojničkom kraju vest o hapšenju četvorice muškaraca od 58 do 68 godina zbog seksualnog iživljavanja nad bolesnim detetom izaziva gađenje. Porodica devojčice je skromna, ali poštena i radna. Žive od poljoprivrede.
- Svi oni imaju unuke, vršnjakinje sa ovim detetom. Nikada ne bih pomislila da su u stanju da učine takvo delo. Važe za ugledne ljude. Jedan od njih radi na benzinskoj pumpi - priča komšinica Ljiljana B.
Devojčica je imala nekoliko jedinica u školi, pa se porodica požalila kumu, koji je bio građevinski preduzimač i poznavao dosta nastavnika. Prihvatio je da joj pomogne, a niko nije mogao da pretpostavi kakve se bolesne namere kriju iza "dobročinstva".
- Nekoliko meseci unazad kum je devojčicu podvodio svojim prijateljima. Plaćali su joj od 50 do 100 dinara, a jedan od njih joj je kupio mobilni telefon, da bi im bila dostupnija. Majka je prijavila kuma i Miodraga Z. iz Donjeg Brijanja, ali smo mi operativnim radom došli do Blagoja G. iz Stuble i još jedne osobe - saznajemo u leskovačkoj policiji, koja je pedofilima odredila pritvor i predala ih Mihajlu Petroviću, istražnom sudiji Višeg suda.
- Zdravstveno stanje M. L. je dobro i do daljeg će sa majkom biti na Odeljenju dečje neuropsihijatrije - kaže dr Zoran Ćeranić, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.
Majka devojčice vidno uznemirena nije mogla da razgovara sa novinarima. Neprekidno ponavlja da želi samo da zaštiti dete.

JOŠ SILOVATELjA
NAGLEDAO sam se kao policajac svega, ali mi je ovaj slučaj najgori. Sa jedne strane bolesno dete, a sa druge starci. Sumnjamo da spisak od četvorice nije konačan - potresen je izvor blizak istrazi.