POŽEGA - Ko je ubio moje dete, našu decu? Milijan Kostić (60), iz Požege, za odgovorima je tragao od kraja avgusta 2004. godine, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima u kasarni Jablanica u Leskovcu stradao njegov sin Dragan. Istinu nije dočekao, otac vojnika poginuo je u subotu u teškoj saobraćajnoj nesreći u Vodicama kod Zlatibora, zla sudbina još jednom je porodicu zavila u crno.
Milijan Kostić je krenuo na krsnu slavu, u Prijepolje, u porodicu Radomana Žarkovića (21), još jednog vojnika koji je stradao pod misterioznim okolnostima. Radoman je 30. juna 2005. pronađen mrtav na osmatračnici baze Karaula, u okolini Lebana.
Porodice Kostić i Žarković nikada nisu prihvatile objašnjenje da su njihova deca digla ruku na sebe. Tvrdile su da su Dragan i Radoman ubijeni.
- Moj sin je stradao jer je bio svedok krađe pištolja u kasarni u Leskovcu, iz magacina gde su se skrivali haški begunci - rekao je Kostić samo nekoliko dana pre tragedije na zlatiborskoj magistrali.
Žarkovići i Kostići su prethodnih dana najavljivali da će pokrenuti novi pritisak na pravosuđe kako bi se došlo do istine o smrti dvojice vojnika. Verovali su da su njihova deca stradala jer su se našla u blizini haških begunaca. Gubitak sinova vojnika zbližio je porodice, zajedno su tražili odgovore, posećivali se na slavama i proslavama... Kostić je bio predsednik Udruženja “Roditelji u crnom”, pravdu je sa Žarkovićima tražio i u Strazburu.
U trenutku nesreće, “pasatom” koji se survao u jarak pored puta upravljao je Bojan Žarković (30), Radomanov rođeni brat. Na mestu suvozača sedeo je treći brat, a Kostić je bio na zadnjem sedištu. On je od siline udara, kada je auto sleteo sa klizavog kolovoza, na mestu ostao mrtav. Radomanova braća zadobila su povrede koje nisu opasne po život.
U domu Kostića u Požegi u nedelju je vladao muk, nova tragedija ih je zavila u crno. Za medije nisu smogli snage da govore.
Milijan Kostić će biti sahranjen u ponedeljak.      

NESREĆNA SUDBINA
ŽarkoviĆi su u subotu došli po Milijana Kostića, kako bi ga odvezli do Barica kod Prijepolja, do svoje kuće gde su slavili. Milijan je želeo da u goste stigne vozom, ali je zbog zastoja u saobraćaju kasnio, zato su Žarkovići došli po njega. U trenutku nesreće padala je jaka kiša, put je bio klizav...

ISTINA O UBISTVIMA
ADVOKATI četiri porodice nastradalih vojnika - Dragana Jakovljevića, Dražena Milovanovića, Dragana Kostića i Radomana Žarkovića - ponovo su u nedelju zatražili od nadležnih državnih organa da utvrde istinu, kako su naveli, o njihovim ubistvima.
- Tužilaštvo već više od šest meseci ćuti umesto da krene u postupak pronalaženja ubica. U takvoj situaciji potpuno su besmislene priče o nekakvim reformama u pravosuđu koje se ponaša potpuno identično kao i ranije i na taj način saučestvuje u počinjenim zločinima - naveli su advokati četiri porodice.