BEČEJ - Policijska potera za Kenanom A. (29) iz Bačkog Gradišta, osumnjičenim da je silovao šestogodišnju devojčicu ni posle 24 sata nije dala rezultate. Otkako je u sredu uveče uspeo da pobegne iz zgrade policije u Bečeju, pretresa se svaki metar, a nespokoj se uvukao u ovo malo bačko mesto kod Bečeja.
Uznemireni, ali i ljuti što Kenan izmiče poteri, meštani zgroženi onim što se dogodilo njihovoj malenoj sugrađanki, nerado govore.
Ne skrivajući osećaj krivice, Čaba N., otac napastvovane devojčice, ne može sebi da oprosti što je u seosku kafanu u centru sela poveo devojčicu i njenog godinu dana starijeg brata. Sa decom, o kojoj brine posle razvoda od supruge, i bratom od tetke, Čaba je došao na piće. Nešto kasnije, za stolom im se pridružio i Kenan, inače Čabin školski drug. Deci je kupio sok, a za njih dvojicu je poručio kafu. Nešto pre ponoći, devojčica je, međutim, iznenada nestala. Niko od gostiju ništa sumnjivo nije primetio.
- Bio sam u toaletu, a kada sam se vratio, ćerke nije bilo - priča devojčicin otac. - Tražio sam je po kafiću i napolju, ali nje nigde nije bilo. Nestao je i Kenan. Krenuo sam da tražim dete po ulicama, dozivao je. Pozvao sam i policiju i prijavio nestanak.
Vraćajući se do kafane, Čaba je ugledao devojčicu koja je sama išla mračnom i pustom ulicom. Odmah mu je ispričala da je pošla sa Kenanom jer joj je rekao da idu da kupe sok. Dete je, po očevim rečima, Kenan odveo na groblje udaljeno odatle kilometar, skinuo mu odeću i napastvovao.
- Video sam neke tragove na njenoj odeći, ali u mraku nisam mogao da vidim šta je - nastavlja otac. - Vodili smo je na lekarske preglede, urađene su analize krvi, i sada su i ona i brat kod majke.
O događaju, uznemireni meštani na ulici međusobno pričaju šapatom. Za Kenana, koji ima troje dece, od pet, tri i godinu dana, kažu da je problematičan i da je pre desetak godina nešto slično uradio, ali da je pušten jer nije bilo dokaza.
Većina sugrađana žene koju smo zatekli u blizini groblja, deli njeno mišljenje, a neki predlažu da se organizuje prikupljanje potpisa da Kenan bude najstrože kažnjen i da mu se zabrani da živi u njihovom mestu.

SKROVIŠTE
POSLE bekstva iz policijske zgrade u Bečeju, u poteru za Kenanom je pošlo četrdesetak policajaca, a poveli su i psa tragača. Navodno je viđen kako je ušao u napuštenu kuću u Hajduk Veljkovoj ulici u Donjem gradu, delu Bečeja gde ima mnogo praznih kuća.

UNUKA BEZ PREGLEDA
KENANOVA tašta oštro je demantovala seoske priče da je i njena unuka odvedena iz škole na pregled kod lekara, da se utvrdi da li je, možda, i sopstveno dete napstvovao.
- To je velika izmišljotina, jer moja unuka će tek za koji dan napuniti tri godine i ne ide u školu - revoltirana je Kenanova tašta Zorica. - Nije išla na pregled.