MILAN Ljubisavljević (14), učenik osmog razreda borske OŠ "3. oktobar", preminuo je nakon što ga je u subotu, dva sata posle ponoći, ispred ulaza u ovdašnju diskoteku "Monca", brutalno pretuklo desetak njegovih vršnjaka. Dečak je, sa teškim povredama, prebačen u borsku bolnicu, ali su svi napori lekara da ga reanimiraju bili uzaludni.
- Spavao sam kada me je probudila ćerka Tijana - slomljen je Živoslav Ljubisavljević, Milanov otac. - Kazala mi je: "Tata, ustani, brzo. Tukli su batu, javila mi je drugarica". Ustao sam i, kao bez duše, kolima odjurio do "Monce". Tamo sam zatekao kola Hitne pomoći i policijsku patrolu.
Živoslav je krenuo za kolima Hitne pomoći. Na ulazu u Prijemno-trijažno odeljenje zatekao je vozača koji je njegovog sina dovezao u bolnicu. Po njegovom pogledu, kazao nam je, znao je da nešto nije u redu.
- Pokušao sam da uđem u salu, ali mi je doktorka rekla: "Izađite, pokušavam da ga povratim." Poslušao sam je, šta sam drugo mogao. Minuti su bili dugi kao večnost. Onda je lekarka izašla. Plakala je. Kao da se izvinjava, prošaputala je: "Žao mi je, nisam uspela da ga spasem" - nastavlja Živoslav.
Otac je ušao u salu. Na stolu je ležalo telo njegovog deteta. Na njemu su još bile elektrode reanimatora, pomoću kojih su lekari pokušavali da ga povrate.
- Gledam ga, moje dete - drži se za glavu Ljubisavljević. - Na čelu posekotina. Krv zgrušana na licu. Naslonio sam se na njega. Osetio sam da je zakrkljao. Nevine, dečačke oči, bile su sklopljene. Kao da je zaspao.
Živoslav kaže da je od očevidaca čuo da je na njegovog sina nasrnula grupa srednjoškolaca. On je pokušao da pobegne, ali se sapleo i pao. Desetak momaka je to iskoristilo i počelo da ga besomučno tuče. Batinanje je, po nepotvrđenim informacijama, trajalo gotovo 15 minuta! Nakon toga su se razbežali, dok je Milan, kome je iz usta tekla krv, ostao nepomično da leži.
Jedan pripadnik obezbeđenja lokala je istrčao i pokušao da ga reanimira. Davao mu je veštačko disanje, sve dok nije stigla Hitna pomoć.
- Bata mi je pričao da ga je dirao jedan učenik srednje Tehničke škole u Boru - plače Milanova sestra Tijana. - On je i nasrnuo na mog brata, a čula sam da je pre toga ispred jedne prodavnice pio pivo i da je, kada se sukobio sa Milanom, bio pijan.
Dragan Anđelović, ujak preminulog dečaka, kaže da je od očevidaca čuo da je, u trenutku dok su dečaci surovo tukli njegovog sestrića, petnaestak metara dalje bila policijska patrola, koja nije reagovala.
- Otišao sam u policiju i pitao ih da li je to istina - kazuje Anđelović. - Kazali su mi da nisu reagovali jer nisu ništa videli od trske koja se nalazi oko bašte diskoteke.

UHAPŠENA BRAĆA
U PROSTORIJE Policijske uprave Bor privedena su rođena braća T. M. (19) i B. M. (16) i uz krivičnu prijavu predati su istražnom sudiji. Njima se stavlja na teret krivično delo ”nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom”.
Kako se pretpostavlja, Milan je preminuo od unutrašnjih povreda koje je zadobio tokom premlaćivanja.
Međutim, pravi uzrok smrti znaće se nakon obdukcije.