KURŠUMLIJA - Sukob dveju grupa mladića iz Kuršumlije bio je fatalan za Stefana Nešića (20), koga je nožem u predelu grudi ubo petnaestogodišnji M. D. iz kuršumlijskog naselja Mikuljana. Prema policijskim navodima, ubistvu, koje se dogodilo u subotu ujutru, prethodio je sukob između grupe mladića iz Mikuljane i centra grada.
- Pola sata posle ponoći u dvorištu zgrade u Kosovskoj ulici u centru Kuršumlije došlo je do tuče između više lica kada je maloletni M. D. nožem zvanim lepeza zadao ubod u predelu grudnog koša dvadesetogodišnjem Stefanu Nešiću koji je od posledica uboda preminuo na putu do prokupačke bolnice - navodi se u saopštenju prokupačke policije.
Prema navodima pravosudnih organa, mlađi maloletnik M. D. bio je u društvu nešto starijeg B. S. iz istog naselja. Posle verbalnog sukoba sa grupom mladića iz centra, sklonili su se u dvorište između bloka zgrada nameravajući da zametnu trag, ali su kod prilaza nedaleko od pošte naišli na grupu od pet mladića koji su ih najverovatnije pratili. U tom trenutnku S. B. je počeo da beži pozivajući i mlađeg druga da to učini, ali je M.D. izvadio nož i tom prilikom ubo Stefana Nešića koji je prvi naišao.
Prema nezvaničnim navodima ove dve grupe mladića bile su u sukobu već nekoliko meseci, a kobne noći posvađale su se u centru grada. Dalji sukob sprečile su patrole intevrentne jedinice policije i saobraćajne policije, čijim je autom Stefan prebačen u Hitnu službu kuršumlijskog doma zdravlja, a potom je kolima hitne pomoći upućen u prokupačku bolnicu, ali je u putu preminuo. Istovremeno, interventna patrola policije uhapsila je M. D. koji je još držao nož u rukama.
Ubistvo dvadesetogodišnjeg mladića ne ostavlja ravnodušnim ni žitelje Kuršumlije, uglavnom mirne varošice u kojoj se svi sa nevericom pitaju kako se tragedija dogodila. Posebno tužno je u poridici Nešić gde su rodbina i komšije sa bolom i u neverici.
- Od Stefanovih drugova čuo sam da je nameravao da spreči sukob drugova i mladića čiju porodicu poznajemo - ističe Stefanov stric Jugoslav, koji sa suprugom i troje odrasle dece živi na spratu porodične kuće, pokraj kuršumlijske crkve. Kaže da je njegov bratanac bio miran i radan mladić koga su svi voleli. Posle srednje škole radio je privatno najčešće u šumi kako bi imao za džeparac, a pogotovu od kada mu je otac Dragoslav(50) ostao bez posla. Nema utehe ni za mladićevu majku Zoricu(45) i sestre Jelenu (17) i Mariju (21).

VREDAN I OMILjEN
- U OVOJ kući je šestoro dece. Stefan je bio najvredniji, uvek spreman da pomogne. Bio je vedre naravi i zbog toga omiljen u čitavom komšiluku. Naša deca su bila mirna i poslušna. Spremali smo ih za udaje i ženidbe a Stefana za vojsku - kroz suze priča mladićeva strina Slavica.

OBDUKCIJA
ISTRAŽNI sudija okružnog suda u Kuršumliji Ljubomir Jovanović naložio je obdukciju tela pokojnog Stefana Nešića koji će biti sahranjen u selu Belo Polje nedaleko od Kuršumlije odakle je rodom njegova porodica.