BEOGRAD - Mladić čiji je ugljenisani leš pronađen u kontejneru u utorak na Smederevskom putu nadomak Beograda je Darko Delić (20) sa Karaburme, poznat policiji po trgovini narkoticima.
Identitet žrtve, ubijene hicem u potiljak, a zatim spaljene, otkrila je DNK analiza. Uzorak uzet od žrtve upoređen je u petak sa DNK njegove majke. Time je stavljena tačka na spekulacije o identitetu ubijenog.
Policija sada kreće u istragu. Traži se motiv zločina i ko je povukao obarač i spalio Delića. Kao mladića umešanog u narko-poslove, policija i sumnja da ga je likvidirao upravo neko iz ovog posla.
I pored činjenice da je uz kontejner sa spaljenim telom pronađena čaura od metka i lokva krvi, policija ne isključuje mogućnost da je Delić ubijen na drugom mestu, a zatim ubačen u kontejner na Smederevskom putu. Ovaj deo druma uz vikend naselje Livadice je slabo naseljen i svedoka nije bilo.
Kada je ugljenisano telo pronađeno, osim čaure i zlatnog lančića policija nije imala drugih tragova. Ubica ili više njih su posle ubistva Delićevo telo polili benzinom, ubacili u kontejner i zapalili. Vatra, ipak, nije spalila delove lobanje što je pomoglo obducentima.
Kada je čula vest o stravičnom zločinu, njegova majka je sutradan otišla u policiju i prijavila nestanak.
- Kroz suze je pričala kako sumnja da je ubijeni njen sin - objašnjavaju u policiji. - Njen strah je pravdala činjenicom da je sina poslednji put videla u ponedeljak, posle čega mu se gubi svaki trag. Mobilni telefon bio je stalno nedostupan. Od nje je uzet uzorak DNK.
Zbog ovog zločina "na noge" se digla cela beogradska policija. Užurbano se radi na otkrivanju i hapšenju ubica. Veliku pomoć mogli bi da pruže poslednji dolazni i odlazni pozivi sa Delićevog mobilnog telefona.

PRITVARAN TRI PUTA
KAKO nezvanično saznajemo, Delić je tri puta hapšen zbog trgovine narkoticima. Navodno je pripadao grupi sa Karaburme, koja slovi za jednu od jačih u Beogradu. Policija je uspela na osnovu ovih novih saznanja da dođe do određenih dokaza koji bi mogli da odvedu na trag ubici. Zato su inspektori u petak priveli nekoliko mladića, koji su bili bliski sa ubijenim.