OPERATIVCI Uprave kriminalističke policije PU Beograd posle samo nekoliko sati od zločina, rasvetlili su dvostruko ubistvo u Mirijevu i uhapsili počinioca. Iza rešetaka se našao Nebojša Janković (27) iz Dervente (Repulika Srpska) zbog sumnje da je u ponedeljak oko 20.00 časova u mirijevskom lokalu "Belami" sa više hitaca iz pištolja ubio Ivana Miloševića (23) i Nenada Saboa (21).
Janković je uhapšen u utorak rano ujutro, a policija je pronašla i oružje kojim je počinjen zločin. Osumnjičeni je pištolj bacio u jedan od kontejnera, ali su ga operativci ubrzo pronašli.
O motivu dvostruke tragedije u mirijevksom kafiću samo se nagađa, ali sve indicije govore da je reč o neraščišćenim računima iz prošlosti, tačnije o dugovima. Pominje se iznuda, reket, ali i narkotici. Tek će, međutim, policijska istraga da odgonetne pravi razlog zločina.
Žrtve nemaju policijska dosijea, ali su bili poznati lokalnoj policiji. Janković ih je usmrtio sa četiri hica. Prema priči svedoka, pucnjavi je prethodila svađa, pa je odmah bilo jasno da su se mladići poznavali.
Prema jednoj od verzija događaja Milošević i Sabo su sedeli u kafiću, kada je Janković sa još jednim momkom ušao u lokal. Prišao je njihovom stolu i posle razmenjenih psovki izvukao pištolj i zapucao. Miloševića je ciljao u glavu i ispalio dva hica. Isto toliko metaka uputio je u grudi drugog mladića.Obojica su izdahnula na podu kafića.
- Čuo sam pucnje, a onda sam video dvojicu kako istrčavaju iz "Belamija" - ispričao je jedan od očevidaca.
- Pokušavali su da pobegnu crnim "BMV"- om, ali on nije hteo da upali. Potrčali su, zatim, niz ulicu.
Očevici su pucača opisali kao tridesetogodišnjaka, visine oko 180 centimetara, u crnoj kožnoj jakni i farmerkama. Policija ga je pronašla i uhapsila devet sati kasnije. Identifikovn je i mladić koji je bio sa njim.
Jankoviću je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Po isteku tog roka sa krivičnom prijavom biće priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.


PUCNJI U PICERIJI „ĆIĆOLINA“
POLICIJA je rasvetlila i pucnjavu u piceriji "Ćićolina", u novobeogradskom "JU biznis centru" u kojoj je, u nogu, ranjen radnik obezbeđenja Nedeljko Vujadin (36). U njega je pucao vlasnik picerije Vladimir Jokić, kome je, takođe, određeno policijsko zadržavanje od 48 časova. Prve indicije kazuju da je Vujadin, pokušavao da reketira Jokića, i da ga je ovaj nekoliko puta prijavljivao policiji. Istraga o ovom slučaju je u toku.