U BEOGRADU se u petak ubila Dragana Đorđević, bivša supruga Bore Đorđevića, vođe rok grupe "Riblja čorba". Život je okončala popivši tablete. Vest o njenoj smrti se brzinom munje pronela gradom.
Bora i Dragana su se upoznali u tada prilično strogoj Petoj beogradskoj gimnaziji. Tinejdžer Đorđević se u to vreme iz Čačka preselio u Beograd kako bi se otrgao od lošeg društva. Međutim, Gaga tada nije obraćala pažnju na njega. U vreme snimanja albuma "Pokvarena mašta i prljave strasti" krajem 1980. godine, Bora se vratio sa odsluženja vojnog roka, a Dragana se upravo razvodila od prvog supruga sa kojim ima ćerku Tamaru. Vezu su započeli odmah posle njenog razvoda, a mesto njihovih sastanaka bila je kafana "Mali Taš".
Ubrzo su se venčali, ali nisu pravili svadbeno veselje. U braku su dobili sina Borisa.
Dragana je veoma uticala na odnose u "Ribljoj čorbi", naročito na promenu prve postave. Bila je Borina večita inspiracija. Njoj su posvećene mnoge njegove pesme, a hit "Avionu slomiću ti krila" Bora Čorba napisao je kada ga je Dragana jednom prilikom posetila na turneji, a on je pratio na aerodrom.
Đorđevići su se zvanično razveli 12. februara ove godine. Iako je njihova bračna kriza trajala duže vreme, definitivni povod za razvod navodno je bila Borina nova ljubav. Reč je o devojci rodom iz Gornjeg Milanovca koja živi u SAD i 27 godina je mlađa od Bore. Upoznali su se tokom poslednje turneje "Riblje čorbe" po Americi, a da se Bora Čorba zaljubio u drugu, Dragana je primetila čim se pojavio na vratima njihovog stana. "Bio je okupan, obrijan i namirisan" - vele.
Posle razvoda, Bora se iselio iz njihovog zajedničkog stana u Ulici 27. marta. Do nedavno je živeo u hotelu "Taš", a onda se preselio u stan svog gitariste Vidoje Božinovića Džindžera.

BILA U ARENI
NA spektakularnom koncertu koji je "Riblja čorba" održala 10. marta u "Beogradskoj areni" prisustvovala je i Dragana sa decom. Nije htela da uzme karte za ložu, već je koncert pratila iz publike.

BORA U ŠOKU
MENADŽER "Riblje čorbe" Gane Pecikoza tragičnu vest saznao je u petak popodne dok se vraćao iz Zagreba za Beograd. Na pitanje da li se čuo sa Borom Čorbom, za naš list je rekao:
- Bora je u svojoj kući sa decom. U šoku je. Sedi i gleda u prazno. Dragana je bila njegova definitivna ljubav. Pa, za nju je napisao više od 90 odsto svojih pesama! Zgrožen sam pisanjem pojedinih dnevnih listova koji već mesecima izmišljaju da se on ženi i da je kupio stan na Dorćolu u kome će živeti sa devojkom. Ništa od toga nije tačno. Sve je izmišljeno. Čak i ime te devojke.

VEST O SMRTI DRAGANE POTRESLA SUSEDE ĐORĐEVIĆA O U 27. MARTA
BILA JE TUŽNA

DRAGANU Đorđević, bivšu suprugu poznatog rok pevača Bore Đorđevića, u petak oko 17 časova u besvesnom stanju, kako nezvanično saznajemo, pronašli su ukućani. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali nažalost lekari su mogli samo da kostatuju smrt, prouzrokovanu velikom dozom lekova. Draganino beživotno telo u kovčegu u petak oko 20 časova izneto je iz zgrade u Ulici 27. marta gde je živela sa decom.
Kako smo saznali, lekari su pokušali da je reanimiraju, ali nisu uspeli. Ona se, najverovatnije, u stanju duboke depresije odlučila na samoubistvo.
- Probudila nas je buka iz stana Đorđevića, oko pola pet ujutru. Dragana se raspravljala sa sinom Borisom i njegovom devojkom - rekao nam je komšija. - On je odmah napustio stan, a nju nismo videli ceo dan.
Potrešeni tragedijom koja ih je zadesila, niko od članova porodice nije bio u stanju da bilo šta kaže. Novinarima se obratio advokat koji ih je zamolio da napuste zgradu i da će sve informacije dobiti kada za to bude bilo vreme.
- Draganu znam otkada su se doselili. Važila je za kulturnu i dobru ženu, ali jako ljubomornu - objašnjava nam jedna od komšinica. - Na žalost, od kada su se razveli često sam je viđala uplakanu i tužnu. Nije krila da joj je teško, ali tvrdila je da će to prebroditi. Ima decu za koju treba da živi.
Prema rečima stanara zgrade u Ulici 27. mart broj 39, poslednjih dana su je viđali, ali ništa nije ukazivalo na ovakav rasplet.
- Pričala mi je da od januara Bora ne pomaže ni nju ni decu - dodaje komšinica. - Čak joj je rekao da stan, u kome živi sa ćerkom Tamarom i sinom Borisom, mora da se proda i podeli na dva dela. Mislim da ju je to puno potreslo.
Više o tragediji znaće se posle policijskog uviđaja.
J. PETROVIĆ