TRAGIČNA smrt glave porodice Jovana (52) zavila je u crno familiju Jovanović iz Batajnice. Muk i neverica u sredu u kući pokojnika. Jedanaestogodišnji sin Nenad ostao je siroče. Nevenčana supruga Olga, skrhana bolom, praznog pogleda dočekuje rodbinu i prijatelje koji su došli da izjave saučešće.
Petoro obesnih mladih ljudi pretuklo je, u utorak oko 16 časova, na smrt Jovanovića u njegovoj kuć u Ulici Katice Opačić 43, u Batajnici. Policija je odmah uhapsila trojicu batinaša, Branimira J. (33), Božu Konstantina (32) i Mišu Konstantina (29). Kao njihove saučesnike porodica Jovanović okrivljuje još dvoje ljudi, izvesne Zlatu i Zoricu.
Prema rečima supruge Olge, pokojni Jova je došao kući posle nadničenja kod komšije. Prilegao je da odmori, a kada se probudio malo je jeo.
- Trojca mladića uletala su u kuću i počela da se iživljavaju nad Jovom koji je ležao u krevetu. Tukli su ga i rukama i nogama. To im nije bilo dovoljno pa su nastavili da ga dave i da mu guraju hranu u usta - drhtavim glasom priča (kroz plač) supruga Olga. - Vrhunac iživljavanja bilo je snimanje mobilnim telefonom.
Dok je supruga nemoćno zapomagala da prekinu sa mučenjem, momci su se smenjivali nanoseći mu sve veće povrede. Za to vreme jedanaestogodišnji sin pokušavao je da uđe u kuću, ali mu izvesna Zorica, za koju Jovanovići tvrde da je bila stražar, nije dozvolila da uđe. Ipak, uspeo je da se provuče, a onda se bes napasnika okrenu i prema njemu.
- "Gde si pošao?", upitali su me, a zatim i pojurili. Ipak uspeo sam da pobegnem kroz prozor. Pomoć sam potražio kod komšija, a zatim sam sa halo govornice obavestio i policiju - kaže Nenad. - Nažalost, mom ocu nije bilo spasa, a meni su pretili da će da me strpaju u gepek.

POZNAVAO UBICE
NASILNICI su, kako kažu Jovanovići, posle iživljavanja otišli do Banovaca, zatim se vratili sa "opelom omegom" u nameri da odnesu Jovino telo. Tada su i pali u ruke policiji.
Jovanovići smatraju da je Jova namerno ubijen. Kažu da nikom nije dugovao novac, niti se ikom zamerio. Uostalom, kako ističu, bio je u dobrim odnosima sa ubicama.