TREBALO je da odrastamo zajedno i družimo se. Bio si veliki borac i najbrižnija osoba koja je branila sve oko sebe. Uvek si bio džentlmen prema majci Ireni i prema nama drugaricama. Zauvek ćemo se sećati tvog osmeha. Bila je čast poznavati te.

Od Vuka Ercega (16), koji je posle šest i po godina provedenih u komi u ponedeljak preminuo na klinici u Moskvi, ovim rečima se u petak na Bežanijskom groblju oprostila njegova školska drugarica.

Na večni počinak Vuka su ispratili njegovi najmiliji, prijatelji porodice i njegovi školski drugovi, koji su u međuvremenu odrasli, ali nisu zaboravili na svog drugara iz klupe. Niko nije mogao da uteši dečakovu majku Irenu i oca Ognjena, koji su pre opela dočekivali poznanike i prijatelje ispred belog sanduka u kome je Vuk sahranjen.


PROČITAJTE JOŠ - MAJKA DEČAKA KOJI JE PREMINUO U MOSKVI: Vuk me držao za ruku i otišao

U kapeli pored kovčega, beli krst i bele ruže. Nevine boje kao i nevina mladost koja je prekinuta trgičnom sudbinom. Na čelu tužne povorke, Vukov drug iz detinjstva nosio je krst, a oko vrata crno-beli šal, kao i još nekoliko njegovih drugova. Tu je bila i košarkaška lopta, kao simbol Vukove ljubavi prema sportu i Partizanu.LEČENjE U MOSKVI

Tragično preminuli Vuk Erceg je imao samo 10 godina kada je 17. aprila 2013. godine, bežeći od pčele, pao kroz oštećenu zaštitnu ogradu u Tašmajdanskom parku. On se survao niz liticu visoku deset metara i zadobio ugnječenja velikog i malog mozga, a posle nekolika dana zapao je u komu, iz koje se nažalost nikada nije probudio. Njegovo stanje zakomplikovalo se infekcijom mozga, zbog čega je i odveden na lečenje u Moskvu.