U gotovo samom centru Prokuplja na raskrsnici ulica Miliša Obilića i Nikodija Stojanovića Tatka, nastradao je osamdeset osmogodišnji T. M. iz ovog grada kada je na njega naleteo džip marke „bmv“ kojim je upravljao P. D.(45), takođe iz Prokuplja.

Nesreća čiji će se detalji znati po završetku istrage prema saznanjima „Novosti“ dogodila se u nedelju oko 18,00 časova a policiju je prema nezvaničnim saznanjima alarmirao slučajni prolaznik.

-Nesrećnog čoveka koji je ležao na ulici pregazo je džip kojim je upravljao P. D. i koji ga je pregazio bukvalno preko glave–ističe izvor "Novosti" upoznat sa detaljima ove nesreće o kojoj je obaveštena i Hitna pomoć čiji su lekari po dolasku na licu mesta odmah konstatovali smrt.

Pročitajte još - Ubistvo otkriveno tek posle tri dana, nesrećni starac poznavao ubicu?

Prema saznanjima "Novosti" vozač džipa je odmah priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 sati zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja a nezvanična saznanja ukazuju da je imao iznad jedan promil alkohola u krvi.

Inače, obdukcija tela nesrećnog čoveka je, prema pouzdanim saznanjima "Novosti" ukazala da je T. M. pokazivao znakove života pre nailaska vozila.

Prema saznanjima u prokupačkoj policiji saobraćajnu nezgodu prijavio je slučajni prolaznik a rezultati istrage ukazuju da je vozilo pregazilo nesrećnog T. M, dok je vozač džipa uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti sobraćaja.