VERA Ilić (76) iz Niša nastradala je u utorak u požaru koji je nešto pre 6 časova izbio u stanu zgrade u Ulici Milana Rakića u naselju Palilula. Njen sin Goran (40) u teškom stanju i bez svesti prevezen je u niški klinički centar gde je reanimiran, ali je i dalje u teškom zdravstvenom stanju.

Lekari se, kako saznajemo, bore za život povređenog čoveka.

- Osim teških opekotina lica, on ima i oštećenje pluća izazvano udisanjem gareži. Intubiran je i priključen na aparate za održavanje života. Nalazi se u neposrednoj životnoj opasnosti - kazali su u KC Niš.

Pročitajte još:TEŽAK UDES KOD ZRENjANINA: Poginuo muškarac, lekari kažu da je prizor jeziv

Vatra je iz još neutvrđenih razloga izbila u njihovom stanu u potkrovlju trospratne zgrade. Kako nezvanično saznajemo, njih dvoje dogrevali su se kvarcnom grejalicom. Broj žrtava bio bi i veći da stanare nije probudio izvesni Aleksandar Đ. koji je primetio požar sa prozora stana nedaleko od zgrade gde je izbio požar. Odmah je pozvao vatrogasce, a on sam nije sedeo skrštenih ruku već je požurio da probudi zaspale stanare.

- Došao sam ispred zgrade malo pre vatrogasaca, gde je bila tišina i bukvalno niko nije bio svestan da gori poslednji sprat zgrade - izjavio je Aleksandar novinarima. - Srećom, uspeo sam da ih alarmiram na vreme.

Vera Ilić Foto Telegraf

Ekipe Uprave za vanredne situacije delovale su munjevito nakon poziva, pa je požar, na sreću, brzo lokalizovan. Zgrada je nakratko i evakuisana.

- Probudio nas je interfon, neko je zvao i rekao da odmah siđemo ispred ulaza. Pogledao sam u hodnik i čuo neko pucketanje i lupanje, a potom smo osetili da se dim širi. Brzo su stigli vatrogasci i odveli nas napolje, ali nismo mogli ništa da ponesemo sa sobom. Izlazili smo poluobučeni na kišu noseći decu. Osim Vere i njenog sina niko drugi nije povređen - kaže komšinica K. R.

Nastradala Vera Ilić (76) godinama je, prema rečima komšija, bila nepokretna, a o njoj se starao sin Goran koji je sa njom živeo u teškoj bedi. Njemu je pre nekoliko godina umrla sestra, a mnogo pre i otac, pa je na njega pao sav teret. Živeli su od majčine penzije, dok je on zarađivao od sezonskih poslova.

Goran Ilić Foto Telegraf

PAS GOLDI PREŽIVEO

U STANU je osim žene nastradao i pekinezer Roki dok su Goranovi prijatelji uspeli da spasu drugog ljubimca, Goldija.

- Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se Goldi smesti na sigurno - kažu u Udruženju životinja "Pit". - Goran je jedan veliki čovek i jako voljen Nišlija koji je uvek bio tu za svakog kome je bila potrebna njegova pomoć!" (D. A.)