RONIOCI Žandarmerije pronašli su večeras na Begeju kod Perleza telo sudije Ileša Bakoša. Kako ”Novosti” saznaju, porodica je potvrdila identitet, a u toku je istraga koju obavljaju pripadnici PU Zrenjanin i ovdašnjeg Višeg javnog tužilaštva. Telo pokojnika biće poslato na obukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Njegov nestanak policiji je prijavila supruga. U stvari, komšija iz Ulice Janoša Hunjadija u Mužlji, koja izlazi na Begej i gde na broju 137 kuću ima sudija Bakoš, u subotu kasno posle podne primetio je pecaroški pribor, ali ne i Bakoša na mestu gde je, kao strastveni ribolovac, sudija često boravio. Sudija je ovde redovno zahvatao i vodu za plasteničku proizvodnju kojom se bavi njegova porodica, a komšiji je bilo sumnjivo što ga nigde nema.

- Radi se o uzornom domaćinu, vrsnom pravniku, dugogodišnjem sudiji, porodičnom čoveku koji je potpuno posvećen supruzi i deci. Postao je deda, zbog čega je posebno bio srećan, a veliki hobi mu je pecanje. Nažalost, narušenog je zdravstvenog stanja - ispričao nam je komšija iz Ulice Janoša Hunjadija, potvrđujući da je Bakoš bio dugogodišnji dijabetičar, zbog čega je često posećivao lekare.

Ispred porodičnog doma Ileša Bakoša

SUDIO U PROCESU "AGROŽIV"

ILEŠ Bakoš bio je sudija od karijere. Posle pripravničkog staža i rada u Osnovnom sudu, imenovan je za sudiju Višeg suda u Zrenjaninu, gde je rukovodio krivičnim odeljenjem. Široj javnosti bio je poznat po procesu optuženima u aferi “Agroživ”, koji je nedavno okončan posle desetogodišnjeg suđenja.