VATRA koja je u četvrtak ujutru zahvatila stan u centru Leskovca odnela je dva života. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od nastradalih je Nebojša Cekić (59), koji je tu živeo, dok se identitet druge žrtve, ženske osobe, još utvrđuje.

Požar je izbio oko četiri sata posle ponoći na prvom spratu ulaza broj 18, u Ulici 7. jula, u blizini leskovačkog Sabornog hrama. Prema rečima komšija, iz zapaljenog stana izneta su dva tela.

- Čula sam buku, ali nije mi bilo dobro i nisam otvarala vrata. Jutros kažu da su u požaru nastradali komšija i jedna žena. Došli su vatrogasci i policija, ali ja dim nisam osetila - rekla nam je jedna od stanarki u istom ulazu koja nije želela da se predstavi.

PROČITAJTE JOŠ: POŽAR U ZRENjANINU: Izgoreo muškarac

Komšija sa kojim smo razgovarali ispred zgrade potvrđuje da je nastradali muškarac Cekić i pretpostavlja da je druga žrtva ženska osoba sa kojom ga je često viđao u gradu i koja je provodila vreme u njegovom stanu.

Posle tragedije policija je zapečatila stan. U ulazu se osećao miris gareži, a na ivicama vrata izgorelog stana vidljivi su tragovi dima. U komšiluku pričaju da je požar najverovatnije izbio u kuhinji i da se proširio na sobu u kojoj su dvoje ljudi pronađeni mrtvi.

- Kažu da je on sedeo u fotelji i da su mu vatrom bile zahvaćene noge, dok je ona pronađena na podu kraj kreveta. Pretpostavlja se da su se ugušili - dodaje naš sagovornik blizak istrazi.

Nebojša Cekić je u Leskovcu poznat kao strastveni zaljubljenik u rok i bluz muziku i njen veliki poznavalac. Zbog toga su ga i zvali "Ceka Roker" ili "Ceka Bluzer". Međutim, prate ga i priče da je postao rob narkotika kojih je više puta bezuspešno pokušavao da se oslobodi. Imao je mnogo poznanika i prijatelja koji o njemu govore kao o čoveku od koga je mnogo toga moglo da se nauči, ali i da je sve "njegove potencijale uništila droga". U komšiluku još pričaju da nikada nisu imali probleme sa Cekićem i da su "gledali svoj, a on svoj život".

PROČITAJTE JOŠ: Istraga o požaru u Niškoj Banji: Još se traga za piromanom

SUMNjIVO DRUŠTVO

TELA nastradalih poslata su na obdukciju, a uzrok požara je zasada nepoznat. Komšije ističu da se iz Cekićevog stana, od kada mu je majka umrla, čula buka i da su se tu često okupljali njima nepoznati ljudi. Neke komšije su nam napomenule da su Cekićevi gosti koristili narkotike, ali to je sve ostalo u domenu pretpostavki.