NA magistralnom putu Podgorica - Kolašin, u mestu Crkvine blizu Kolašina, poginuo je Vojin Pejković (75) iz Niša, dok su dvojica dečaka teže povređena u nesreći koja se dogodila danas oko osam časova, kada su se sudarili kamion podgoričkih oznaka kojim je upravljao Mladen Ajković i "fijat punto" za čijim volanom je bio Pejković.

Četrnaestogodišnji A.R., koji je u nesreći teže povređen, hitno je operisan u podgoričkom Kliničkom centru, dok je J. S. (14), inače Vojinov unuk, lakše povređen i on je sa Intenzivne nege prevezen na Dečju kliniku u Podgorici.

Kako "Novosti" saznaju, Pejković, koji je inače nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam u Nišu, uputio se u sredu nešto posle pet časova iz Tivta za Niš, gde je sa letovanja trebalo da vrati svog unuka i njegovog druga.


PROČITAJTE JOŠ:
CRNA SERIJA: Za sedam sati na crnogorskim putevima poginulo dvoje Srba

- Moj otac je imao kuću u Tivtu, svi smo bili kod njega na letovanju. Suprug, ja i mlađi sin vratili smo se kući pre nekoliko dana, a naš stariji sin je sa drugom iz Niša ostao još nekoliko dana kod deke. Čuli smo se oko pola osam i sve je bilo u redu. Nešto kasnije, pozvali su nas da nam jave šta se dogodilo - rekla je u telefonskom razgovoru za "Novosti" Snežana, ćerka nastradalog Pejkovića, koja je sa svojim suprugom krenula put Podgorice.

Vojinov mlađi brat Zvonimir Pejković kaže da se sada samo mole da sa dečacima sve bude dobro, da su uspeli da se nakratko čuju sa unukom i da se on oseća dobro.

- Uspeli smo nakratko da se čujemo sa unukom. Rekao nam je da se ničeg ne seća, da samo zna da nisu bili u autu kada je policija došla, već da su ležali na travi nekoliko metara dalje od auta. Rekli su nam da su se direktno sudarili sa teretnim vozilom. Brat je često vozio na relaciji Tivat - Niš, tamo je provodio letnje dane, nikad nije imao udes, nikad prekršajne kazne. Otkako je u penziji, više vremena je provodio na moru - ispričao nam je Zvonimir.

Vojin Pejković

VOZAČ KAMIONA PRIVEDEN

MLADEN Ajković, koji je bio za volanom kamiona, posle saobraćajne nesrće je priveden i on će biti saslušan pred nadležnim tužiocem.