MILE Jerković, svedok u postupku koji se vodi protiv Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, optuženog da je odavao policijske informacije o praćenju i prisluškivanju Darka Šarića, ni danas se nije pojavio pred Specijalnim sudom. Predsednik veća je saopštio da je i ovog puta od nadležnik u Žandarmeriji, dobio odgovor da oni nisu u mogućnosti da Jerkoviću dostave poziv jer se nalazi u SAD na lečenju.

Branilac Branka Lazarevića, advokat Veran Zečar danas je, između ostalog naveo da osporava nalaz lekara u SAD koji je dostavljen sudu o zdravstvenom stanju svedoka, ističući da ovaj izbegava da dođe u Srbiju. Prema njegovim rečima, Jerković ne dolazi jer se protiv njega vodi nekoliko krivičnih postupaka, a ponajpre jer postoje jedan ili dva rešenja o određivanju pritvora. Tokom pretresa sud je kao dokaz izveo iskaz koji je Jerković dao tokom istrage, a sudija je kazao da će mu još jednom poslati poziv i to za 13. septembar kad se nastavlja suđenje.


PROČITAJTE JOŠ:
Vraćeni na posao policajci osumnjičeni za manipulaciju dokazima u istrazi ubistva Ivanovića

Pored Lazarevića postupak se vodi i protiv advokata Radovana Štrpca, Borisa Gare, rukovodioca Službe za specijalne istražne metode, kao i biznismena Rodoljuba Radulovića koji je u bekstvu.