VIŠE tužilaštvo postupa po nalogu Višeg suda i radi sve kako bi se dopuna istrage ubistva Jelene Marjanović obavila kvalitetno, a od procesnih i tehničkih uslova zavisi hoće li njena maloletna ćerka uopšte biti ispitana, kažu, za "Novosti", iz ove institucije.

PROČITAJTE JOŠ - ZVANIČNO: Jelena Marjanović je ubijena metalnom štanglom!

Kako navode iz Višeg tužilaštva, kada se ti uslovi ispune, tužilac (ne)će biti u mogućnosti da ispita Janu Marjanović, što sve zavisi od radnji koje VJT trenutno preduzima. Prema nezvaničnim informacijama, stručnjaci su ti koji treba da procene da li je dete u stanju da svedoči i da kaže šta se dogodilo, s obzirom na sve okolnosti.

PROČITAJTE JOŠ - STANKOVIĆ POTVRDIO PISANjE "NOVOSTI" Jelena se grčevito borila sa napadačem, ubijena na kanalu

Advokati Zorana Marjanovića, optuženog da je ubio svoju ženu Jelenu Marjanović, ipak, tvrde da se istraga ne pomera sa mrtve tačke, dok njihov branjenik mesecima sedi u pritvoru. Sa druge strane, iz beogradskog VJT kažu da vreme koje je potrebno da se dopuna istrage završi nije propisano zakonom, a cilj im je da se i dopuna kvalitetno obavi, "kao što je kvalitetno i temeljno urađena celokupna istraga".

Branilac Zorana Marjanovića, koji je uhapšen u septembru prošle godine, Stefan Jokić, smatra da istraga stoji u mestu.

- Kao branilac, ja sam se obratio Višem tužilaštvu, koje mi je uskratilo odgovor, pa sam se zato obratio i republičkom tužiocu Zagorki Dolovac - kaže advokat Stefan Jokić. - Od njih očekujem odgovor, a onda i ubrzanje istrage. Naglašavam da je reč o pritvornom predmetu, a po njemu se ne postupa! Najcelishodnije je da se odustane od krivičnog gonjenja Zorana Marjanovića, jer je to jedina pravična i na zakonu zasnovana odluka.

Jelena Marjanović ubijena je na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine. U septembru 2017. uhapšen je njen suprug Zoran po izlasku iz rijalitija. Optužnica je podignuta 9. februara, za teško ubistvo. Viši sud je vratio na dopunu 20. marta. U međuvremenu je saslušana doktorka kojoj je Jelena poslala poruku neposredno pre nego što je ubijena.

Odbrana - Stefan Jokić

DETALjNA DOPUNA

KRAJEM marta Viši sud je vratio optužnicu Tužilaštvu, a u naredbi za dopunu istrage naveli su niz dokaznih radnji koje VJT mora da preduzme kako bi se ispitala osnovanost optužnice i opravdanost sumnje da je okrivljeni učinio delo za koje se tereti.

- Između ostalog, i da se ispita u svojstvu svedoka maloletna ćerka koja u postupku ima status oštećene. Potrebno je pribaviti i druge dokaze koji su neophodni da bi se ispitala osnovanost optužnice u ovoj krivičnopravnoj stvari - navedeno je tada u saopštenju Višeg suda.