U MOMENTU kad je u Budvi 2. jula 2013. godine ubio Miloša Vidakovića, Miloš Vojnović je bio uračunljiv. Takođe, uračunljiv je i sve vreme trajanja sudskog postupka. On je osoba koja ne boluje od bilo koje duševne bolesti.

Ovo su danas pred Specijalnim sudom u Beogradu istakli psihijatar Branko Mandić i psiholog Ana Najman, koji su veštačili Vojnovićevo psihičko stanje. On je okrivljen da je kao pripadnik kriminalne grupe koju su organizovali sada pokojni Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić ubio Vidakovića, što je on i priznao.


PROČITAJTE JOŠ:
Među uhapšenima zbog otmice i jedan policajac

Na osnovu toga, Vojnović je sa Tužilaštvom napravio sporazum o svedočenju i osuđen je na deset i po godina zatvora. Pored toga što je priznao, Vojnović je ispričao i kakvu su ulogu imali i ostali optuženi, pripadnici grupe, a dvojici od njih Ratku Koljenšiću i Saši Cvetanoviću na teret se stavlja ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića.

Psihološko i psihijatrijsko veštačenje Vojnovića tražio je Delibašić, nakon što je ovaj napravio sporazum sa Tužilaštvom. Delibašić tvrdi da je reč o narkomanu i čoveku koji nije stabilna ličnost. Veštaci su u svom nalazu i mišljenju konstatovali da je Vojnović osoba sa normalnom organizacijom ličnosti, dok je sa druge strane stručni savetnik koga je angažovao Delibašić pokušala da to pobije. Međutim, veštaci su ostali pri onome što su konstatovali.

Revoltiran što stručni saradnik nije pozvan da prisustvuje pregledu Vojnovića u pritvoru, Delibašić nije želeo da postavlja pitanja veštacima. Ni svom advokatu Aleksandru Janjiću nije dozvolio da ih bilo šta pita. U momentu kad je ovaj ustao, Delibašić mu je ljutitim glasom rekao: "Sedi bre", zbog čega ga je opomenuo sudija. Međutim, nakon pauze je ipak postavljao pitanja veštacima. Advokata je interesovalo da li je Vojnović kao dete bio zlostavljan, na šta su oni rekli da takve podatke nemaju. Branilac je aludirao na Vojnovićevu izjavu da je nekada dobijao batine od oca, kad bi ovaj izgubio pare na kocki.


PROČITAJTE JOŠ:
Australijanci čekaju izručenje matičnoj državi, jedan od njih se donedavno trkao jahtama

SAMOPOVREĐIVANjE U ZATVORU

U POKUŠAJU da ospori nalaz i mišljenje veštaka, stručni saradnik je postavljao pitanja vezana za Vojnovićevo samopovređivanje svojevremeno u pritvoru, kao i oko toga da je odrastao u rasturenoj porodici. Naveli su da su imali u vidu njegov porodični život, kao i to da je ranije osuđivan, i da je kazao da se samopovredio jer je bio nezadovoljan zbog svog statusa i zbog toga što mu porodica nije bila obezbeđena. Istakli su i da Vojnović nije sklon manipulaciji.