Ministar finansija Siniša Mali, povodom investicionog plana koji je danas predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da smo, zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, stvorili zdravu osnovu da u narednih nekoliko godina potpuno promenimo lice Srbije.

"Kada su vam finansije stabilne, pocinjete da razmisljate o daljem rastu i razvoju zemlje, i to je upravo ono što sada radimo. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predstavio je investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo decenijama unazad - razvijenu zemlju sa kvalitetnim uslovima za život", naveo je Mali u izjavi za javnost.

 PREDSEDNIK SE VANREDNO OBRATIO JAVNOSTI: Sledeći put će devojke biti u obezbeđenju, pa ako smeju neka tuku njih; Gradimo više nego u Titovo vreme

Naglasio je da već uveliko gradimo nove puteve, a sa time će se nastaviti i dalje, jer želimo na pravi način da povežemo Srbiju sa drugim zemljama u regionu i Evropi.

"Investicioni plan podrazumeva i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže, sa fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda, i to ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji. U planu je i digitalna infrastruktura, zatim stanovi za mlade bracne parove, ulaganja u energetsku infrastrukturu i turizam, poljoprivredu i preduzetnistvo", naveo je Mali.

 ORGANIZATOR PROTESTA OPOZICIJE ODBIO DA ODGOVARA NA PITANjA: Jurišao na Predsedništvo, pobegao od novinarke (Video)

Ministar je istakao da su to su sve oblasti koje su važne za kvalitet života naših građana i za dalji razvoj zemlje i naglasio da Srbija za pet godina neće biti ista kao Srbija danas!