Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije pomoći poljoprivrednicima čiji su rodovi pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda koje su naročito pogodile zapadnu Srbiju.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara u Čačku, rekla da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimovć već na terenu i u kontaktu sa poljoprivrednicima, lokalnim samoupravama i osiguravajućim kućama sa kojima razgovara o nadoknadi štete.

Drago mi je da čujem da se osiguranje poljoprivrednih dobara povećava, jer osiguranje predstavlja sistemski jaku poljoprivredu. Podsetimo da je Ministarstvo poljoprivrede davalo premiju kako bi pomoglo proizvođačima da se osiguraju i pozivam ih da nastave da se osiguravaju kod osiguravajćih kuća”, rekla je Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ: Brnabić: Rad službenika vrednovati kroz povećanje plata

Premijerka je naglasila da će se, ukoliko bude bilo potrebe, u nadoknadu štete poljoprivrednicima uključiti i ostali resori, kako bi, kaže, poljoprivrednici videli i bili sigurni da država stoji iza njih.

IDEALNI USLOVI DA DOBRE IDEJE LAKŠE PRERASTU U BIZNIS

PREDSEDNIK Vlade Srbije Ana Brnabić je u prisustvu ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića, te gradonačelnika Miluna Todorovića i brojnih čačanskih privrednika, đaka i studenata u petak u prostorijama Doma kulture otvorila Regionalni inovacioni startap centar. Grad na Moravi je, tako, dobio najmoderniji centar pri već postojećem Naučno-tehnološkom parku (NTP), u čije su opremanje država i lokalna samouprava zajednički uložile 46 miliona dinara.

Tokom svečanosti se čula i najava da će - pored Čačka i Beograda - naučno-tehnološke parkove dobiti još Novi Sad i Niš, pa će svi oni biti umreženi zarad razmene ideja i komunikacija sa svetom.

- Od Svetske banke ćemo dobiti kredit za kupovinu najsavremenije opreme, a naš naredni potez će biti spajanje naučno-tehnoloških parkova i startapa sa fakultetima - naglasila je Ana Brnabić, dok se prvi čovek Čačka pohvalio podatkom da će ove godine znanja u IT odeljenjima sticati čak 200 čačanskih srednjoškolaca.

(V. I.)