Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će projekat izgradnje Turskog toka kroz Srbiju imati nekoliko izlaznih tačaka iz naše zemlje, a kao nastavak ovog projekta planira se izgradnja trase gasovoda Beograd - Banja Luka.

Deonica Turskog toka kroz Srbiju dugačka je 403 kilometara, cevi budućeg gasovoda ulaziće u našu zemlju kod Zaječara, a izlaziti kod Horgoša prolazeći kroz 23 opštine.

"Sledeći korak iz tog gasovoda je projekat Beograd - Banja Luka što bi podrazumevalo obezbeđivanje gasom Bosne i Hercegovine", rekao je Antić gostujući na Pinku.

PROČITAJTE JOŠ - Ministar energetike: Sa "Turskim tokom" nema zime

Ministar Antić je objasnio da kada je reč o razvoju Turskog toka, postoji nekoliko redosleda priorita.

Prvi prioritet je, kaže, povećanje kapaciteta podzemnog skladišta Banatski Dvor, sa 450 miliona metara kubnih gasa na 750 miliona kubika.

PROČITAJTE JOŠ -  "Turski tok" kroz Srbiju dobio dozvolu! (FOTO/VIDEO)

U planu je i skladište Itebej kapaciteta oko jedne milijarde metara kubnih, a zatim i skladište kod Pančeva, Tilva, rekao je ministar energetike.

Govoreći o realizaciji Turskog toka u Srbiji, Antić je ocenio da će ovaj projekat povećati zadovoljavanje potreba industrije u Srbiji i uticati na dolazak novih investitora.