PREDSEDNIK Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, u intervjuu za sarajevsku Federalnu televiziju, optužio je predsednika Aleksandra Vučića za loše odnose u regionu i kazao da bi, da Vučić raspolaže većom snagom, situacija bila mnogo gora nego u Miloševićevo vreme?!

Komentarišući ovu izjavu, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da nije nikakva novost što Jeremić ponovo u javnost iznosi svoje laži i fantazije, ni to što ide po svetu i pljuje Srbiju, jer to radi uvek i u svakoj prilici:

- Novost je to da je Jeremić javno saopštio da ni on, ali ni Đilas, Obradović i Trifunović ne znaju kako da izađu iz situacije u kojoj se nalaze. Ništa se ne dešava onako kako su planirali, na izbore ne smeju, a vlast da menjaju nasiljem i ulicom žele, ali ne mogu da ostvare. Otuda on izmišlja Vučićeve pozive, iako je sam Vučić više puta javno ponovio da sa lopužama koje su opljačkale Srbiju, nema o čemu da razgovara. U tu kategoriju svakako spada i Jeremić, ali i svi ostali lideri i liderčići te koalicije. Zato Jeremić može da bude bezbrižan, bar što se tiče "Vučićevog poziva", a da li će ga zvati neko drugi, da, na primer, objasni za šta mu je Patrik Ho davao milione evra, videćemo.

Iz Pokreta socijalista poručuju da Jeremić ima patološku fiksaciju na predsednika Vučića:

Pročitajte još - SKANDALOZAN INTERVJU JEREMIĆA: Vučić je čovek vidno narušenog zdravlja

- Miljenik Muslimanske braće iz Katara, privilegovano dete u svim sistemima, Jeremić se ljuti na Srbiju što ga neće, a posebno na Vučića što je uspešniji, sposobniji i vredniji i zato ga uličarski i kukavički vređa.

Jeremić je, komentarišući loš odnos Sarajeva i Beograda, na sarajevskoj televiziji rekao:

- Kako mogu biti dobri odnosi kada imate na vlasti ljude koji su direktno odgovorni za krvoproliće devedesetih godina. SRS je bio ekstremni element režima Slobodana Miloševića.

Na pitanje sarajevske novinarke - da li želi da kaže da je Vučić gori od Miloševića, on je odgovorio serijom uvreda na račun šefa države:

- Mnogo gori. Milošević je stvari radio sa minimumom stila. Vučić nema nikakve granice, nema stila. Milošević je bio obrazovani komunistički birokrata, a Vučić je uličar bez manira, bez ikakvih vrednosti, moralnih ograda, primitivan... Velika je sreća da nema na raspolaganju onu vrstu sile koju je imao Milošević. Milošević je upravljanjem značajnim resursima sile, bitno doprineo istorijskoj tragediji na Balkanu. Vučić nema tu snagu, inače bi, sasvim sam siguran, bilo mnogo gore, nego u Miloševićevo vreme.

Jeremić je pomenuo i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, za koga je rekao da je u bliskim i dobrim odnosima sa Vučićem.

- Trebalo bi da se zapita da li je na pravom putu - naveo je Jeremić.

UGROŽAVA NACIONALNE INTERESE

POLITIČKI analitičar Dragomir Anđelković kaže da je legitimno da Jeremić, kao opozicioni političar, ističe sve što je negativno za ovu vlast, ali da njegova izjava ne predstavlja opozicionu borbu, već ugrožavanje nacionalnih interesa:

- Nije legitimno da blati Srbe i legitimnu srpsku borbu za opstanak devedesetih. To je prihvatanje antisrpskih stereotipa i njihovo projektovanje na aktuelnu vlast - kaže Anđelković.